“Artık futbolda yıldız kavramı bitti”

“Artık futbolda yıldız kavramı bitti”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (11) – KEMAL UÇANER

A+A-

UÇANER: “İKİNCİ DEVRE AMACIMIZ KUPAYI KAZANMAK”… “Artık futbolda yıldız kavramı bitti. Herkes sistemin bir adamı ve ben de sadece buna uyum sağlayıp sezonu başarılı bir şekilde kapatmak istiyorum. İkinci devrede amacımız Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı tarihte ilk kez Göçmenköy’e kazandırmak olacak”

 

“HAYATIMDA HEP BİR BURUKLUK OLARAK KALACAK”… Uçaner: “Ambargoların dibini yaşamış bir dönemin futbolcusuyum ve bu benim hayatımda hep bir burukluk olarak kalacak. “Ambargo adı üstünde kötü bir kelime. Bunun kalkacağını düşünmüyorum. Şimdi gençlerin en azından bir Türkiye şansı var. Bunu hedef seçsinler”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, ülke futbolunun deneyimli ismi Kemal Uçaner oldu. Uzun yıllardır başta Binatlı olmak üzere, Gönyeli, Yenicami, Lefke ve son olarak Göçmenköy gibi ekiplerde forma giyen Uçaner,

 

Uçaner: “Amacımız Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı tarihte ilk kez Göçmenköy’e kazandırmak”

Uzun yıllar formasını terlettiği Binatlı’da 26 yaşında kaptanlık yapmaya başladığını aktaran Kemal Uçaner, daha sonra Göçmenköy’de son iki yıldır bu görevi yapmaya çalıştığını aktardı. Takım olarak hedeflerini aktaran deneyimli futbolcu, hedeflerinin yeni çıktıkları Süper Lig’de ilk 8 olduğunu ifade etti. Uçaner, “Amacımız iyi futbol oynayıp, üst sıraları zorlamak. İkinci devre tek hedef, motive ve amacımız Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı tarihte ilk kez Göçmenköy’e kazandırmak” açıklamasını yaptı.

img_0162-001.jpg

“Futbolda yıldız kavramı bitti. Herkes sistemin bir adamı”

Sezon adına kendi performansını değerlendiren Kemal Uçaner, hücum oyuncusu olarak kendi başarısının gol ile ölçüldüğünü ancak bu sezon henüz gol atma başarısına ulaşamadığını aktararak, “Fakat bu yıl forvet olarak değil, kanat görevi aldığım için pozisyona girmekte zorlanıyorum. Fakat 41 yaşında hala daha 90 dakika sahada kalıp takımıma fayda sağladığımı düşünüyorum” dedi. “Artık futbolda yıldız kavramı bitti” diyen Uçaner, “Herkes sistemin bir adamı ve ben de sadece buna uyum sağlayıp sezonu başarılı bir şekilde kapatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Unutamadığım anı Binatlı’nın şampiyonluğu”

Kemal Uçaner, unutamadığı anı olarak Binatlı’nın 2002 – 2003 sezonunda elde ettiği lig şampiyonluğu olduğunu belirtiyor. “Yazmakla bitecek değil her maç her sezon içinde büyük hikayeler barındırır” diyen Kemal Uçaner, “Ama aklıma ilk gelen Binatlı’nın tarihteki ilk Süper Lig şampiyonluğu. Ve o sezon yapılan her maçı unutulmaz diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Sorunları saatlerce konuşabiliriz”

Ülke futbolcularının yaşadığı sorunlarla ilgili görüşlerini sorduğumuz deneyimli futbolcu Kemal Uçaner, “Bu soruda saatlerce konuşabiliriz. Fakat bu sadece futbolcu sorununu çözmekle bitmez. Biz bir çarkız. Kıbrıs Türk futbolunda tüm olgular tamamlanırsa bizim de sorunlarımız otomatik olarak çözülecek. Ama ivedi çözülmesi gereken konulardan bir tanesi, soyunma odaları. Çok kötü şartlarda maça hazırlanıyoruz. Bazı statlarda tuvalet, duşlar çok kötü durumda, sağlıksız. Merkez statlarda daha iyi olsa da özellikle Birinci Lig ve alt liglerde buna bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Ambargoların dibini yaşamış bir dönemin futbolcusuyum”

Ülke sporuna uygulanan ambargolar hakkında görüşlerini aktaran Kemal Uçaner, “Bunun dibini yaşamış bir dönemin futbolcusuyum ve bu benim hayatımda hep bir burukluk olarak kalacak” şeklinde konuştu. “Keşkelerle geçen 30 seneyi tamamladım ve artık sonuna geldiğim futbol hayatımda hayal olarak kalacak” diyen Uçaner, “Ambargo adı üstünde kötü bir kelime. Bunun kalkacağını düşünmüyorum. Şimdi gençlerin en azından bir Türkiye şansı var. Bunu hedef seçsinler. Alt yapılar artık çok daha profesyonel çalışıyor. Yetenek ve çalışmasını arttıran gencimiz kolaylıkla Türkiye’de yer alabilir. Böylece bireysel olarak en azından ambargo kırılabilir” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Birçok başarı elde etti

Uzun yıllardır ülke futbolunda birçok takımda forma giyen Kemal Uçaner, son iki sezondur Göçmenköy’ün başarısı için ter döküyor. Geçtiğimiz yıl elde edilen lig şampiyonluğu başarısının mimarlarının başında gelen Uçaner, Binatlı başta olma üzere Gönyeli, Yenicami, Lefke ve şimdilerde Göçmenköy forması ile mücadele ediyor. Uçaner mücadele ettiği takımlarla birçok lig ve kupa şampiyonluğu yaşayarak önemli bir kariyere sahip oldu.

img_7125.jpg

Bu haber toplam 2660 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.