“AMBARGOLARI BURAM BURAM YAŞADIK”

“AMBARGOLARI BURAM BURAM YAŞADIK”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (12) – SERKAN ÖNET

A+A-

“AMBARGOLARI BURAM BURAM YAŞADIK”… Çetinkaya Kaptanı Serkan Önet: “Bugün FIFA üyesi olan ve resmi maçlar yapan Kosova, Cebelitarık ve Zanzibar gibi ülkeleri yenme başarısı gösteren bizler maalesef ambargoları buram buram yaşayan bir jenerasyon olarak futbolumuzu bitirmek durumunda kaldık”

 

“GENÇLER HEP DAHA İYİSİNİ İSTEYEREK OYNAMALI”… Serkan Önet, “Gençlere tavsiyem, ambargoları bahane etmeden gerçek anlamda yaptıkları işi ciddiye alarak ve hep daha iyisini isteyerek futbol oynamalarıdır. Futbolu bir meslek olarak görüyorlarsa da bu ülkeyi aşmaları gerektiğini bilmeliler”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, ülke futbolunun deneyimli isimlerinden bir tanesi olan Serkan Önet. Kariyerinde Yenicami, Gönyeli, Ozanköy, Yalova, Doğan Türk Birliği ve Çetinkaya formalarını başarı ile giyen, birçok lig ve kupa şampiyonluğunun yanı sıra milli takım ile başarılar yakalayan Önet, Çetinkaya’da kaptanlık görevini üstleniyor.

 

Birçok takımda kaptanlık yaptı

“2005 yılında ilk takım kaptanlığı yapmaya başladığımdan bu yana çeşitli dönemlerde bu görevi farklı farklı takımlarda elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım” diyen Serkan Önet, “Yenicami, Çetinkaya, Doğan Türk Birliği, Ozanköy ve Milli Takımda takım kaptanlığı yapma şansım olduğundan dolayı da bu benim için gurur kaynağı bir durumdur” açıklamasını yaptı.

 

Önet: “Amaç ligi olabilecek en iyi derecede tamamlamak”

Çetinkaya olarak bu sezon şu ana kadar sergiledikleri performansı değerlendiren deneyimli savunma oyuncusu Serkan Önet, “Bu sezon takım olarak lige istediğimiz gibi başlayamadığımızdan ve uzun süre çok kötü sonuçlar almamızdan dolayı, amacımız öncelikle lig sonunda Play out dışında kalmak ve olabilecek en iyi derecede ligi tamamlamaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Mehmet hocanın gelmesi ile herkes gibi benim de performansımda artış oldu”

Bu sezon kendi performansı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan deneyimli futbolcu, “Sezon başlangıcında takım olarak sıkıntılı bir performans çizmemiz nedeniyle yaşadığımız özgüven kayıplarına rağmen özellikle son haftalarda Mehmet Hocanın da takıma katılmasıyla herkesin olduğu gibi benim de performansımda ciddi bir artış oldu. Ve inanıyorum ki bu seviyemiz lig sonuna kadar aynı şekilde devam edecek” dedi.

 

Unutamadığı anılar Gönyeli, Yenicami, Çetinkaya ve milli takım…

Unutamadığı anı nedir sorusuna Serkan Önet, “20 yıldan fazla bir zamandır futbol oynadığımdan dolayı acısıyla ve tatlısıyla yaşadığım birçok anım bulunmaktadır ki bunları ayırarak ifade etmek gerçekten çok zor bir durumdur” dedi. Önet, “Fakat Gönyeli ile yaşadığım namağlup şampiyonluk, Çetinkaya ile şampiyonluktaki rakibimiz Yenicami’yi farklı yenerek ilan ettiğimiz şampiyonluk, Yenicami ile 30 yıl aradan sonra yaşadığımız şampiyonluk ve Milli Takım ile 2006 Almanya’daki turnuvada yaşadığım şampiyonluk asla unutamayacağım anılarımın başında gelmektedir” açıklamasını yaptı.

img_2608.jpg

“Asıl görev Kulüpler Birliği ve futbolculara düşmektedir”

Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmamasının altını çizen Serkan Önet, “Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorun, sözleşme olmadığından dolayı yaşanan birçok problem ve uyuşmazlığın çözümlenememesidir” dedi. “Zaman zaman kulüp ve futbolcu arasında anlaşılan ücretlerin ödenmemesi, transferlerde yaşanan çatışmalar, bonservis bedelleri ve en önemlisi sakatlıklarda yaşanan problemlerde futbolcuların haklarını arayabileceği bir dayanağın olmaması çok üzücü ve vahim bir durumdur” diyerek sözlerini sürdüren Önet, “Aslında sadece futbolcuların değil kulüplerin de hak ve çıkarlarını koruduğu bir sözleşme düzeninin neden ülke futbolumuzda yer almadığını anlamak gerçekten çok zordur. Futbol Federasyonun bana göre sıcak baktığı böyle bir düzeni hayata geçirmek konusunda asıl görev Kulüpler Birliği ve futbolculara düşmektedir” dedi.

 

“Ambargoları buram buram yaşayan bir jenerasyon olarak futbolumuzu bitirdik”

“Ambargolar altında yıllarca futbol oynamanın en büyük götürüsü kapalı döngü içerisinde futbolcuya verdiği sıkıcılık, hedefsizlik, hayalsizlik ve gerçek anlamda yarışamamasından dolayı kendini sınayamamasıdır” diyen Serkan Önet, “Yıllar önce FIFA’ya bağlı olmayan ülkeler ile Milli düzeyde yapılan önemli maçlar, ben ve benim gibi birçok futbolcuyu heveslendirmiş, gururlandırmış ve umutlarımızın hep taze kalmasını sağlamıştı. Bugün FIFA üyesi olan ve resmi maçlar yapan Kosova, Cebelitarık ve Zanzibar gibi ülkeleri yenme başarısı gösteren bizler maalesef ambargoları buram buram yaşayan bir jenerasyon olarak futbolumuzu bitirmek durumunda kaldık” dedi.

 

“Futbolu meslek olarak gören gençler bu ülkeyi aşmalı”

“Şimdiki jenerasyon ise takımsal ve ülkesel bazda yine ambargolar altında futbol oynamak zorunda kalsa da, bireysel olarak ambargoları kolayca aşabilme kapasitesine sahip oldukları için bu konuda çok daha şanslı bir konumdadırlar” diyerek sözlerini sürdüren Önet, “Dolayısıyla, benim gençlere tavsiyem, ambargoları bahane etmeden gerçek anlamda yaptıkları işi ciddiye alarak ve hep daha iyisini isteyerek futbol oynamalarıdır. Futbolu bir meslek olarak görüyorlarsa da bu ülkeyi aşmaları gerektiğini bilmeliler ve ülkemizdeki futbolu kendilerine gelişme ve profesyonel meslek olarak değil de bir sıçrama yeri olarak görmelidirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_9808.jpg

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.