“Ambargolara takılıp kalmamak lazım”

“Ambargolara takılıp kalmamak lazım”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (10) – HAMİS ÇAKIR

A+A-

ÜLKE SPORUNUN YAŞADIĞI PEK ÇOK SORUN VAR…” Kaptanınız Konuşuyor’ Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Merit Alsancak Yeşilova futbolcusu Hamis Çakır oldu. Ülke futbolunun sorunlarına dikkat çeken Hamis Çakır; Ülke sporcusunun yaşadığı pek çok sorun var. Sözleşmeler bunun başında gelir. Sağlık, antrenman sahası, antrenman izni gibi… En büyük eksikliğimiz tam profesyonellik” dedi.

 

“GENÇLER ÇOK ÇALIŞIP VE KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELİ…” “Günümüzde benim düşüncem artık ambargolara takılıp kalmamak lazım. Bireysel çıkışlar aramak gerekir. Yetenekli gençlerimiz çok çalışıp ve kendilerini geliştirip iyi yerlere gelebilirler.”

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Küçük Kaymaklı, Türk Ocağı, Baf Ülkü Yurdu ve son 2 sezondur Merit Alsancak Yeşilova forması giyen Hamis Çakır oldu.

Takıma katıldığı 2017-2018 sezonunun ikinci devresinden bu yana kaptanlık bandını takan tecrübeli oyuncu ile takımın durumundan, kendi performansına, unutamadığı anıdan, ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuda konuştuk.

 

Çakır: “Oynadığım kulüplerin hemen hemen hepsinde kaptanlık yaptım”

Süper Lig’in Girne ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın tecrübeli kaptanı Hamis Çakır bugüne kadar oynadığı kulüplerin hemen hemen hepsinde kaptanlık yaptığını söyledi. Çakır; “oynadığım kulüplerde hemen hemen hepsinde kaptanlık yaptım iki senedir de Merit Alsancak Yeşilova kaptanlığını yapmaktayım” ifadelerini kullandı.

 

“Hedefimiz üst sıralar”

Merit Alsancak Yeşilova’nın tecrübeli oyuncusu Çakır, bu sezonki hedefleri hakkında da konuşarak, hedeflerinin sezon sonunda ilk 3 sırada ligi bitirmek olduğunu söyledi. Hamis Çakır; “ Yeni sezona iyi başlayamadık, biraz sıkıntılı bir süreç geçirdik ama son 4 haftada alınan 10 puan takıma özgüveni getirdi kalan haftalarda en iyi şekilde bitirip devrede önümüzü daha net görmek istiyoruz. Tabii ki hedefimiz üst sıralar yani ilk 3 takım içinde olmak. Geniş ve kaliteli bir kadromuz var kupada da final oynamak istiyoruz. Bunu başarabilecek kalitedeyiz” dedi.

img_1211.jpg

“2006 yılındaki turnuva unutulmaz…”

Tecrübeli oyuncu Hamis Çakır, futbol hayatındaki en unutulmaz anısının 2006 yılında milli takımla katıldıkları Almanya’daki turnuva olduğunu söyledi. Çakır; “Futbol hayatım boyunca çok sevindiğim anlar da oldu üzüldüğüm anlar da oldu. Hayatım boyunca unutamayacağım anı 2006 yılında milli takımla Almanya’da katıldığımız ve şampiyon olduğumuz o turnuvayı söyleyebilirim. O turnuva gerçekten muhteşemdi” şeklinde konuştu.   

 

“Tam profesyonellik gelmezse bu sorunlar uzar gider”

Merit Alsancak Yeşilova takımının kaptanı Hamis Çakır, ülke futbolunda yaşanan sorunlar hakkında da konuşarak, tam profesyonelliğe geçişin şart olduğunu dile getirdi. Tecrübeli oyuncu; “Ülke sporcusunun yaşadığı pek çok sorun var. Sözleşmeler bunun başında gelir. Sağlık, antrenman sahası, antrenman izni gibi… En büyük eksikliğimiz tam profesyonellik. Kısaca tam profesyonellik gelmezse bu sorunlar uzar gider” dedi.

 

“Yetenekli gençlerimiz çok çalışıp ve kendilerini geliştirip iyi yerlere gelebilirler”

Merit Alsancak Yeşilova’nın takım kaptanlığını yapan ve ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Hamis Çakır, ülkemize uygulanan ambargolar hakkında da düşüncelerini aktardı. Çakır; “Ülkemizde Ambargolardan etkilenmeyen hiçbir kesim yoktur. Bizim ülkemizde hemen hemen, birçok yetenekli abilerimiz, arkadaşlarımız istenilen yerlere gelemedi. Ama günümüzde benim düşüncem artık ambargolara takılıp kalmamak lazım. Bireysel çıkışlar aramak gerekir. Yetenekli gençlerimiz çok çalışıp ve kendilerini geliştirip iyi yerlere gelebilirler. Şimdiki imkânların geçmiş yıllara nazaran daha iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

kucuk-kullanilsin-foto-alti-girecek.jpg
Hamis Çakır’ın 23 Kasım 2017 tarihinde dünyaya gelen çocuğu Aras için o dönem forma giydiği Baf Ülkü
Yurdu takımı kaptanına büyük bir jest yaparak, Hamis’in dünyaya gelen çocuğu için özel t-shirt bastırmıştı.

 

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.