“Zorlukları birlikte aşacağız”

“Zorlukları birlikte aşacağız”

Gençler Birliği Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gençler Birliği Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Nisan sonu yaşam normale dönmesi halinde futbolun oynanmasını çok istediğini belirten deneyimli teknik adam, “Nasıl ki şu anda sağlık için ortak mücadele etmek zorundayız, futbolu konuşacağımız sürede ortaya çok daha güzel sonuçlar çıkacak. Bu zorlukları birlikte aşacağız” dedi.

 

Şerifoğlu: “Psikolojimiz ve sağlığımız el verirse lig ona göre bitsin”

“Ne yazık ki futbolumuzdaki gelecek, bu virüs belasından kurtulmamıza bakıyor” diyen Şerifoğlu, “Mutlaka futbolu yönetenlerimiz alternatif planlar hazırlamıştır. Nisan sonu eğer yaşam normale dönebilirse, futbolun oynanmasını çok isterim, sevinirim. Diğer sezonun sürecini etkilemeyecek noktaya kadar oynansın” açıklamasını yaptı.

“Haziranda bile başlasa ligin kalan maçları oynansın” diyerek sözlerini sürdüren Eralp Şerifoğlu, “Psikolojimiz ve sağlığımız el verirse lig ona göre bitsin. Bununla beraber futbolu yönetenlerin gelecek sezona dair çok ciddi planlamalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“Herkes bu zoru yaşayacak”

Devletin içinde bulunulan süreçte futbola yapacağı katkının alınabileceğine imkan vermediğini aktaran deneyimli teknik adam, “Bu kadar işsiz, yardıma muhtaçlar varken futbola para ayrılacağına inanmıyorum. Bu da kulüplerin sıkıntılarını arttıracak. Kulüplerimiz yeniden yapılanmaya gidecek. Belki bir iki kulübümüz şahsi kişisel başarılarıyla sıkıntı yaşamayabilir ama herkes bu zoru yaşayacak” açıklamasını yaptı.

Futbol Federasyonu’nun lig statülerini de değerlendireceğini düşündüğünü aktaran Şerifoğlu, “16 takımlı 30 haftalık bir ligin bundan sonraki süreçte oynanabileceğine ekonomik şartlarda inanmıyorum. Bununla ilgili düzenleme yapılabilir. Bunlar tabi sonra değerlendirilecek konular. Mutlak bir değişim içine girmek zorunda kalacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“Keşke futbolu tartışabileceğimiz günler gelebilse”

Eralp Şerifoğlu, “Şartlar değişse de canımız, sevdiklerimizi kaybetme korkusu olacak. Süreçte sportif bir faaliyette bulunabilmenin anlamını daha güzel göreceğiz diye düşünüyorum” derken, “Belki yabancılardan feragat edecek kulüplerimiz. Statü için sürü alternatif var. Bu zorlukları birlikte aşacağız. Nasıl ki şu anda sağlık için ortak mücadele etmek zorumdayız, futbolu konuşacağımız sürede ortaya çok daha güzel sonuçlar çıkacak. İnsanlar işini kaybederken, geçim derdi yaşarken, bizim bunları çok dert etmememiz lazım. Esas olan normal yaşamımıza dönmektir. Keşke futbolu tartışabileceğimiz günler gelebilse” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.