Zor başladı, güzel bitti

Zor başladı, güzel bitti

Mağusa Türk Gücü’nün şampiyonluk yolculuğu zor başlarken, mutlu sonla taçlandı.

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 2019 – 2020 futbol sezonu şampiyonu Mağusa Türk Gücü oldu. Tarihinde 10’uncu şampiyonluğa ulaşan sarı yeşilli ekip, sezon başında sıkıntılı bir dönem yaşasa da şampiyonluğu ilan ettiği maça kadar yakaladığı istikrarla üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Pazar günü konuk ettiği Yenicami karşısında elde ettiği beraberlikle şampiyonluk sevinci yaşayan MTG, 38 yıl sonra kendi sahası olan Canbulat Stadı’nda bu sevinci yaşamış oldu.

 

İlk galibiyet üçüncü haftada geldi

Mağusa Türk Gücü sezonun ilk haftasında beklemediği bir mağlubiyet yaşayarak ilk maçını oynadı. Konuk ettiği Türk Ocağı’na tek golle yenilen MTG, ilk haftayı puansız kapattı. Ardından ikinci haftada konuk olduğu Göçmenköy ile golsüz berabere kalan MTG, iki haftanın ardından hanesine sadece bir puan yazdırabildi. MTG ilk galibiyetini ise ligin üçüncü haftasında Çetinkaya deplasmanından 4-1’lik skorla alarak 3 puan sevinci yaşadı.

 

İlk haftalarda beklenmedik skorlar

MTG dördüncü haftada oynadığı Baf Ülkü Yurdu maçında adeta ilk haftaların günahını çıkardı. Güzelyurt ekibi karşısında 8-0’lık skorla kazanan yeşil sarılı ekip buna rağmen beşinci haftada Küçük Kaymaklı deplasmanında 3-1 mağlup olunca ilk beş haftalık periyodu 7 puanla kapatırken, bu sonuçlar kafalarda soru işareti doğurdu. Ama MTG’nin durmaya niyeti yoktu.

 

Altı maçlık galibiyet serisi

Beş haftanın ardından MTG altı maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Önce Merit Alsancak Yeşilova’yı 2-1, ardından deplasmanda aşırı yağış altında oynanan maçta Gönyeli’yi 7-1 yenen MTG, sekizinci haftada Hamitköy’ü Canbulat Stadı’nda yine yedi gollü şekilde 7-2 yendi. Zorlu Doğan Türk Birliği deplasmanını ve Lefke’yi 2-1’lik skorlarla yenen MTG, Yenicami deplasmanından da 3-2’lik galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini korudu.

 

Devrenin sonunda hata yapmadı

MTG haftalar sonra konuk ettiği Binatlı karşısında 1-1’lik skorla puan kaybı yaşasa da ilk devrenin son üç maçında Gençlik Gücü ve Düzkaya’yı 3-0’lık skorlarla, Cihangir’i de deplasmanda 2-1’lik skorla yenerek devreyi en yakın rakibi Türk Ocağı’nın 3 puan önünde lider tamamlamayı başardı.

 

İkinci yarıya fırtına gibi başladı

Devre arası hazırlıklarının ardından 3-0’lık Türk Ocağı deplasman galibiyetiyle ikinci yarıya başlayan MTG, Göçmenköy’ü 3-1, Çetnkaya’yı 5-1, Baf Ülkü Yurdu’nu da deplasmanda 4-2, Küçük Kaymaklı’yı da 5-0’lık skorla yenerek devredeki beş maçından 15 puan çıkararak 20’nci haftada 8 puanlık bir fark yakaladı.

 

Pandemi sonrası iyi start

Gol düellosu şeklinde geçen 21’nci hafta mücadelesinde Yeşilova’yı deplasmanda 4-3 yenen Mağusa Türk Gücü, pandemi öncesi oynadığı son lig maçı olan Gönyeli karşılaşmasını da 4-1 kazanma başarısı gösterdi. Ülke futbolunun koronavirüs salgını nedeniyle aylarca durduğu dönem sonrasında MTG’nin şampiyonluk yolunda durmaya niyeti yoktu. Hamitköy maçı ile lige dönüş yapan MTG bu maçı 4-1 kazanırken, zorlu Doğan Türk Birliği maçından son dakika golü ile 1-1 beraberlikle ayrıldı. Belki de bu puan şampiyonluğun erken gelmesinde en önemli etken oldu.

 

Yenicami maçı ile gelen şampiyonluk

25’inci haftada tartışmalı Lefke maçını 5-1 kazanan MTG’nin 26’ncı hafta ile şampiyonluğa başka maçların sonucunu beklemeden uzanması için 1 galibiyet yeterliydi. Konuk ettiği Yenicami karşısında Canbulat Stadı’nda şölen havasında bir kalabalık eşliğinde ilk yarıyı 2-0 önde kapatan MTG, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollere engel olamayarak 3-2 geriye düştü. Ancak kazanılan penaltı atışını gole çeviren Yasin Kurt, 3-3’lük skorun ardından şampiyonluğu getirdi.

 

38 yıl sonra

Mağusa Türk Gücü tarihindeki 10’uncu şampiyonluğa uzanırken yıllar sonra da bir ilk yaşadı. Yeşil sarılı ekip son olarak kendi sahasında 38 yıl önce şampiyonluk sevinci yaşarken, yıllar sonra bu mutluluğu da tatmış olarak tarihi tekerrür ettirdi.

 

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.