Zirveden dibe…

Zirveden dibe…

Ozanköy, 4 sezonda zirveden dibe kadar düştü…

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig’in 28’inci haftasında Esentepe maçına çıkmayarak küme düşmeyi garantileyen Ozanköy, BTM 1. Ligi’nin yolunu tuttu. 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden kırmızı beyazlı ekip, önce Birinci Lig’e, ardından da BTM’ye düştü.

 

Büyük bir coşkuyla Süper Lig’e çıkmıştı

Ozanköy, 2016-2017 sezonunda dönemin adıyla K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’tan şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmişti. O sezon, 20 maç sonunda grubunda 46 puan toplayan Ozanköy, büyük bir coşku yaşayarak Süper Lig’e çıkan 3 ekipten biri olmuştu.
 

Süper Lig’de dikiş tutturamadı

2016-17 sezonunda başarılı bir şekilde Süper Lig’e yükselen Ozanköy, 2017-18 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig’de başarılı olamadı ve lig sıralamasında 16’ncı gelerek yeniden Birinci Lig’e düştü. O sezon Ertaç Taşkıran, Mehmedemin İlter, Zihni Temelci, Bekir Yıldız, Muhammet Ali Uçar gibi önemli oyuncuları kadrosunda barındıran Ozanköy, 30 maç sonunda sadece 19 puan toplayabilmişti.

 

Kapıyı araladı, içeri giremedi

Bir sezonluk Süper Lig serüveninin ardından yeniden Birinci Lig’de mücadele eden Ozanköy, 2018-19 sezonunda da başarılı bir sezon geçiren ekiplerden biri oldu. Ligde normal sezonu 3’üncü sırada bitirerek, Play off oynamaya hak kazanan kırmızı beyazlı ekip, Play off maçlarında Hamitköy ile oynadığı final maçını 4-1 kaybederek, Süper Lig’in kapısından döndü. Hamitköy ise bu maçı kazanarak Süper Lig’in yolunu tutan 3’üncü ekip olmuştu.

 

Acı son…

Yeni umutlarla bu sezona başlayan Ozanköy, sezon içerisinde bir türlü istediği sonuçları alamadı. Sezonun başlamasına kısa süre kala Doğancı’nın lige katılmayacağını açıklamasıyla birlikte, KTFF, ligin 15 takımlı oynanacağını ve Doğancı haricinde iki takım daha düşeceğini kararlaştırılmıştı. Sezon içerisinde bir türlü iyi sonuçlar alamayan Ozanköy, 30 maç sonunda sadece 18 puan toplayarak, Doğancı ile birlikte düşen ikinci ekip oldu. Ozanköy aynı zamanda, ligin 28’inci haftasında oynanması planlanan Esentepe maçında da sahaya çıkmadı ve maç tatil edildi. Söz konusu karşılaşmada Esentepe 3-0 hükmen galip geldi ve kırmızı beyazlı ekibe 3 puan silindi. Bu cezanın ardından kalan 2 maçına çıkmak zorunda kalan kırmızı beyazlı ekip, 29’uncu haftada Girne Halk Evi’nden 10-0, son haftada da Lapta’dan 8-0 mağlup oldu.

 

Son 4 sezonun en kötüsü…

Ozanköy, oynadığı son 4 sezonun en kötüsünü bu sezon yaşadı.  Hem puan açısından, hem de gol açısından kötü bir sezon geçiren kırmızı beyazlı ekip, sezon içerisinde sadece 18 puan toplayabildi. Ozanköy, 30 maçta kalesinde 101 gol görürken, söz konusu sezonda sadece 27 gol atabildi.

55-002.jpg

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.