“Zirvede olmak güzel ancak kalmak değerli”

“Zirvede olmak güzel ancak kalmak değerli”

AKSA 1. Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamlayan SFC Dörtyol'da teknik direktör Ahmet Ogan, hem çalışmalarını, hem de ligin gidişatını değerlendirdi.

A+A-

AKSA 1. Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamlayan SFC Dörtyol ikinci devre hazırlıklarına devam ediyor.  Hem çalışmalarını, hem de ligin gidişatını değerlendiren teknik direktör Ahmet Ogan, “Zirvede yer almak güzel ancak ligin sonunda zirvede kalmak daha değerli” açıklamasını yaptı.

Sezon öncesi zirveyi zorlayabilecek bir takım hedefi koyduklarını ve bunu ilk yarı itibariyle gerçekleştirdiklerini belirten deneyimli teknik adam, amaçlarının ligin ikinci devresinde de bu başarıyı tekrarlamak olduğunu yineledi

Yeşil beyazlı ekip, ikinci devre hazırlıklarına 3 Ocak itibariyle başladı ve çalışmalarını teknik direktör Ahmet Ogan, yardımcı antrenör Korhan Kotbaş, kaleci antrenörü Mustafa Özkaraman yönetiminde sürdürüyor.

 

İlk yarı performansı

Ligin ilk yarısında istikrarlı bir çizgi yakalayan SFC Dörtyol, oynadığı karşılaşmalardan 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyetle topladığı 32 puanla ilk devreyi gol averajı ile lider tamamladı. Ligde atmış olduğu 43 golle ‘En çok gol atan’, kalesinde gördüğü 15 golle ‘En az gol gören’ üç takımdan biri olarak dikkat çekiyor. 

 

Yoğun çalışma programı

İlk hafta çalışmalarına kendi tesislerinde devam eden SFC Dörtyol’da 12 Ocak’a kadar çalışmalara ara vermeden çok yoğun bir şekilde devam etti.  2. Hazırlık döneminde 17 antrenman, Mesarya, İncirli, Çanakkale olmak üzere 3 hazırlık maçı ile hazırlanacak olan SFC Dörtyol ikinci devreye en iyi ve hazır bir şekilde girmek istiyor.   

Ligin ikinci devresi için yapılan ikinci hazırlık dönemi çalışmaların ardından Girne’de Acapulco Resort Convention Spa Hotel yapılacak kamp çalışmaları ile hazırlıklar tüm sürati ile devam edecek SFC Dörtyol’da 14-17 Ocak tarihleri arasında 4 günlük yapılacak olan Kamp çalışmaları boyunca 5 antrenman 1 hazırlık maçı yapılarak kampı tamamlayacak. 19 Ocak Çarşamba’dan itibaren çalışmalarına kendi tesislerinde devam edecek olan SFC Dörtyol’da 24 Ocak’ta 2.müsabaka dönemi çalışmalarına devam ederek, ligin ikinci devresi ilk maçı olan Çetinkaya maçı hazırlıklarına tesislerinde devam edecek.  

 

Takviye düşünülüyor

SFC Dörtyol’da sakat futbolcuların çokluğu ve takımdan ayrılan futbolcuların yerine takıma takviyeler yapmak için başkan Erhan Öztürk, teknik direktör Ahmet Ogan yönetiminde transfer çalışmalar devam ederken, bazı futbolcular ile görüşmelere başlanıldı ve takıma 2-3 futbolcu takviyesi yapmak isteniyor.  

 

“Zirvede olmak güzel ancak kalmak değerli”

İlk yarının lideri SFC Dörtyol’da hedef, ikinci devreye kadar çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmek. Yoğun bir şekilde devam eden çalışamalardan memnun olduğunu belirten teknik direktör Ahmet Ogan, geleceğe yönelik yapılanmada genç, koşan mücadele eden, iyi futbol oynayan ve saha içerisinde mücadele eden bir takım yarattıklarına vurgu yaptı. Sezon başında belirlenen hedefeler doğrultusunda ilk devrede hedeflerine ulaştıklarını belirten Ogan, “Zirvede yer almak güzel ancak ligin sonunda zirvede kalmanın daha değerli. SFC Dörtyol olarak çok daha başarılı bir şekilde ligi sonlandırmak istiyoruz” dedi. Ligin ilk devresinde çok iyi bir grafik yakaladıklarını kaydeden Ogan, uzun sürekli sakatlıklar yaşamalarına rağmen sezon başında geniş kadro kurmanın avantajını yaşadıklarını sözlerine ekledi.  

 

İkinci devreye hazır girmek istiyoruz”

Ligin ikinci devresine en iyi bir şekilde girebilmek için çalışmaların yoğun bir şekilde ve eksiksiz yapılmasına özen gösterdiklerini deneyimli teknik adam, yoğun devam eden çalışmalar sonucunda ligin ikinci devresine fiziksel, mental ve psikolojik olarak da hazır bir şekilde girmek istediklerini söyledi. Ogan, “Ligde ilk devreyi tarihinde ilk kez lider tamamlamak başkan, yönetim ile birlikte teknik kadro, futbolcular ve tüm camiada yeni heyecan ve umutları da beraberinde getirdi. Birliktelik ve inanmışlık ligin ikinci devresine de çok olumlu yansıyacak. Saha içindeki mücadele, kazanma isteği üst seviyelerde olacak, başarılı sonuçların almaya devam edeceğimize inanıyorum. Her zaman yanımızda olan SFC Dörtyol Başkanı ve yöneticileri de teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.