Zafere kaçış

Zafere kaçış

Elit atletimiz Yiğitcan Hekimoğlu’nun yer aldığı Türkiye 4x100 metre takımı Norveç’in Sandnes şehrinde düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda birinci oldu.

A+A-

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesi Norveç’in Sandnes şehrinde başladı. Cuma günü gerçekleşen müsabakaların ardından organizasyonun ikinci gününde ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, 4x100 metre bayrak takımı ile piste çıktı. Yiğitcanlı Türkiye 4x100 metre takımı elde ettiği 39.46’lık derece ile birinci olma başarısı gösterdi.

Yiğitcan’ın dördüncü adam olarak yarıştığı 4x100 metre takımı, böylelikle Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Türkiye’ye önemli bir puan kazandırdı.

İkinci günü geride kalan organizasyonda Türkiye 137 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Avrupa Atletizm Federasyonu’nun Süper Lig’de takım sayısını azaltma kararı alması sonrası bu yıl Süper Lig’e 1. Lig’de şampiyon olan takım yükselecek. Portekiz 163 puanla liderlikte yer alırken, Hollanda 140, ev sahibi Norveç 139, Türkiye ise 137 puana sahip. Bu dört takımı ise 135 puanla Belarus takip ediyor. Organizasyonun son gününde elde edilecek puanların ardından ligin şampiyonu ve terfi eden ekibi belli olacak.

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.