Yıllar sonra zirvede

Yıllar sonra zirvede

Lefke, yıllar sonra Süper Lig’de zirveye yükseldi

A+A-

Aksa Süper Lig’de zirve mücadelesinde büyük çekişme yaşanırken, her geçen hafta liderlik el değiştiriyor. Ligin 13. haftasına lider giren Mağusa Türk Gücü’nün Cihangir ile 1-1 berabere kalmasının ardından liderlik maçında Merit Alsancak Yeşilova’yı 3-2 mağlup etmeyi başaran Lefke, ligin yeni lideri oldu. Lefke son olarak 2016-2017 sezonunda liderlik sevinci yaşamıştı.

 

Son liderlik 5 yıl önce

Lefke Türk Spor Kulübü bu sezon sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Menekşe beyazlılar bu performansını son olarak galip geldiği Yeşilova maçı ile taçlandırarak liderliğe yükseldi. Bu Lefke’nin yıllar sonra ülke futbolunun en üst liginde haftayı tamamlaması demekti. Zira Lefke son liderliğini 2016-2017 sezonunun ikinci haftasında, 2 Ekim 2016 tarihinde Doğan Türk Birliği’ni deplasmanda 4-3 mağlup ederek elde etmiş, averajla haftayı lider olarak tamamlamıştı. Böylelikle Lefke 1898 gün sonra (5 yıl, 2 ay, 11 gün) liderliğe yükselmiş oldu.

 

Puan farkı ile liderlik altı yıl önce

Lefke son liderliğini averajla elde ederken, bu sezon olduğu gibi puan farkı ile liderliğini ise 2015-16 sezonunda yaşadı. Menekşe beyazlılar o sezonun 6. haftasında 31 Ekim 2015 tarihinde konuk ettiği Değirmenlik’i 3-1 yenerek 1 puanlık farkla haftayı lider tamamlamıştı. O tarihten bu güne 2235 gün yani 6 yıl, 1 ay, 12 gün geçti.

 

Zirvedeki rakiplerine yenilmedi

Lefke bu sezon sergilediği başarılı performansında zirvedeki rakiplerine de geçit vermedi. Menekşe beyazlılar 4. haftada Mağusa Türk Gücü’nü 3-2 yenerken bir diğer rakibi Doğan Türk Birliği ile 7. haftada deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Son olarak 13. haftada ise Merit Alsancak Yeşilova’yı 3-2 mağlup eden Lefke, an itibarı ile birebir rakiplerinden 7 puan çıkarmış oldu.

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.