Yılın ilk derbisi Beşiktaş’ın: 2-0

Yılın ilk derbisi Beşiktaş’ın: 2-0

Türkiye Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek ligdeki liderliğini sürdürdü.

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında, yeni yılın ilk derbi mücadelesinde Galatasaray'ı ağırlayan Beşiktaş, 90 dakikanın sonunda 2-0'lık skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz sona ererken, 79. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın sol kanattan yaptığı ortayı rakip ceza sahası içerisinde kontrol eden Josef de Souza, uzak köşeye yerden gönderdiği düzgün vuruşla takımını öne geçiren isim oldu. Golden sonra da baskısını sürdüren Beşiktaş, 90+1. dakikada da golü buldu. O dakikada Luyindama'nın yaptığı hata sonrası topla buluşan Cyle Larin, müsait durumdaki Kevin N'Koudou'yu gördü; N'Koudou net bir gol vuruşuyla maçın skorunu tayin etti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 38'e yükselten ev sahibi Beşiktaş liderliğini sürdürürken, konuk ekip Galatasaray ise 33 puanla kendisine 4. sırada yer buldu.

 

Diagne kırmızı kart gördü

Mücadelenin 58. dakikasında Galatasaray’ın golcüsü Mbaye Diagne, rakibi Francisco Montero'ya yaptığı sert müdahalenin ardından gördüğü direkt kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını sahada 10 kişi bıraktı.

 

Beşiktaş’ın dikkat çeken derbi karnesi

Ligin lideri Beşiktaş’ın bu sezon derbi karnesi dikkat çekiyor. Ligin ilk haftasında Trabzonspor’un konuğu olan Beşiktaş, rakibini 3-1 mağlup ederek lige derbi galibiyetiyle başlamıştı. Ligin 10’uncu Kadıköy’de Fenerbahçe’nin konuğu olan siyah beyazlılar, o maçı da 4-3 kazanmıştı. Son olarak, bu akşam Galatasaray’ı Vodafone Park’ta konuk eden siyah beyazlı ekip, Galatasaray’ı da 2-0 mağlup ederek, bu sezon çıktığı tüm derbi maçlarını kazandı.

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.