Yılın başarılıları ödüllerini alıyor

Yılın başarılıları ödüllerini alıyor

KTSYD tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yılın Başarılıları Ödül Töreni yapılıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD), geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılıları Ödül Töreni bugün saat 19.30’da Dernek Genel Merkezi’nde yer alan Fikret Ünlü Havuz Başında gerçekleştirecek. Dernek yönetimi tarafından daha önce belirlenen ödüller düzenlenecek gecede takdim edilecek.

“Sporun Oskarları” olarak da adlandırılan ödül töreninde Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü masa tenisine uzun yıllar hizmet veren Aşkın Demiray’a, Mete Adanır Yılın Sporcusu ödülü basketbolda Anadolu Efes forması ile geride bıraktığımız sezon Euroleague ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Erten Gazi’ye verilecek.

Futbolda Mağusa Türk Gücü ile 2021-22 sezonunda Süper Lig, Kıbrıs Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan teknik direktör Ali Oraloğlu’na Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü ödülünün takdim edileceği gecede yine futbolda Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü bu yıl başta Ahmed Sami Topcan Süper Kupa finali olmak üzere Süper Lig ve Birinci Lig’de orta hakem olarak görev yaparak başarılı bir sezon geçiren Evren Karademir’e takdim edilecek.

Yılın Başarılıları Ödül Töreni’nde geleneksel olarak Zeka Özteknik adına verilen Özel Ödüller de düzenlenecek gecede verilecek. Atletizmde Buse Savaşkan ve Taygun Artan Özcihan, futbol hakemi Sabriye Atikoğlu, bilardoda Mustafa Alnar ve basketbolda Leventspor’a özel ödül takdim edilecek.


KTYSD YILIN BAŞARILILARI ÖDÜL TÖRENİ 2022

 

Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü: Aşkın Demiray

Masa tenisine 1978 yılında dönemin federasyon başkanı Halil Fikret sayesinde başlayan Aşkın Demiray, tek kadınlarda birçok başarılar ve şampiyonluklar elde etti.

1984 yılında Göksel Saydam başkanlığındaki dönemde antrenörlük hayatına başladı.

2 yıl Şehit Ertuğrul İlkokulu ve 7 yıl Şehit Tuncer İlkokulu’nda antrenörlük görevinde bulunurken bu okullarda KKTC ve Türkiye şampiyonlukları yaşadı.

1995 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi’nde başladığı antrenörlük görevini günümüzde sürdürmektedir.

LAÜ’de üniversite ve kulüp takımları KKTC lig ve kupalarında 27 yılda 25 şampiyonluk elde ederken kulüp takımları 2000, 2001, 2002 yıllarında Türkiye Süper Lig şampiyonu ve kupa şampiyonu oldu.

Üniversite takımı 2000 yılında takım olarak Türkiye Üniversiteler Şampiyonu olurken, ferdilerde sporcular Türkiye’de ilk üç içerisinde yer aldı.

2001 yılında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na LAÜ takımıyla yer alan Demiray, milli takım antrenörlüğü yaptı. Demiray, birçok başarılı sporcunun yetişmesine katkı koyarken, bu sporcular Türkiye’de birçok şampiyonluk ve başarı elde etti.

 

Mete Adanır Yılın Sporcusu: Erten Gazi

15 Haziran 1997 yılında dünyaya gelen Erten Gazi, ülkemizde başladığı basketbol hayatına ortaokul ve lise dönemlerinde Anadolu Efes altyapısında devam ettirdi.

NCAA’de Fordham Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 2020-2021 sezonunda Anadolu Efes’e geri dönen Erten Gazi, o sezon Süper Lig, Euroleague ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

2021-2022 sezonunda Euroleague’de 14 maçta görev alan Erten Gazi, 4:53 dakika ortalama süre alarak maç başına 0,5 sayı, 0,4 ribaunt ve 0,4 asist istatistikleri ile mücadele etti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 38 maçta 13:35 dakika süre alan Gazi, maç başına 5,1 sayı, 1,8 ribaunt ve 0,7 asist ortalamaları tutturdu.

Erten Gazi bu sezon Euroleague’de üst üste ikinci kez şampiyonluk ve Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Gazi ayrıca bu sezon Türkiye Milli Takımı’na da davet aldı.

 

Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü: Ali Oraloğlu

Ali Oraloğlu 1976 yılında Gazimağusa’da doğdu. Futbola Mağusa Türk Gücü minikler takımında başlayan Ali Oraloğlu sonra Namık Kemal Lisesi orta okul takımı, Mağusa Türk Gücü genç takımı, lise yıllarında Mağusa Türk Gücü A takımında ilk 11 oyuncusu olarak oynamaya başladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Beden Eğitimi Öğretmenliği Futbol İhtisas Bölümünden mezun olan Oraloğlu, üniversite eğitimi boyunca Türk Gücü’nde futbol oynamaya devam etti ve 4 yıl boyunca hafta sonu maça gelip hafta başı İstanbul’a dönerek eğitimini tamamladı. 2001 yılında kısa bir Küçük Kaymaklı serüveni oldu. 2002 yılında tekrar MTG’ye döndü. 2011 yılına kadar futbol oynadıktan sonra 2013 yılında Dumlupınar’da antrenörlük yapmaya başladı. 2014 yılında Mağusa Türk Gücü’nde antrenörlük yapmaya başlayan Ali Oraloğlu halen Mağusa Türk Gücü’nde teknik direktörlüğe devam ediyor. Hayatı futbolla geçen süreçte futbolcu olarak 1 Süper Lig şampiyonluğu, 2 kez Kıbrıs Kupası finali, Başbakanlık Kupası şampiyonluğu ve SÜPER KUPA finali yaşarken teknik direktörlük hayatında ise 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Kıbrıs Kupası şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Takımı Mağusa Türk Gücü ile 2021-22 sezonunda Süper Lig’de şampiyonluk, Kıbrıs Kupası şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Sulhi Garan Yılın Hakemi: Evren Karademir

Süper Lig hakemi Evren Karademir 1981 Bandırma'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitim hayatını İzmir'de bitirdikten sonra 2000 yılında Kıbrıs'a geldi. YDÜ üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü mezunu olduktan sonra 2008 Yılında Özel Eğitim Vakfı’nda beden eğitimi öğretmenliği görevine başladı. 2014 yılında hayata geçirdiği ALGIM Özel Eğitim kurumlarının hem kurucu yöneticiliğini hem de beden eğitimi öğretmenliği görevlerini sürdürmektedir. 2 kız babası olan Karademir, çeşitli kulüplerde 12 yıllık futbolculuk döneminden sonra 2009 yılında futbol hakemliğine başladı. 3 yıldır KTFF Süper lig Hakemi olarak maçlarda görev alan Karademir, 2021-2022 sezonu başlangıcında Süper Kupa finalini yönetti. Bu sezon derbi maçlarının da içinde olduğu 21 Süper Lig müsabakası, 7 1. Lig müsabakası, Kıbrıs kupası 1. Tur ile çeyrek final müsabakası ile birlikte toplam 31 karşılaşmada orta hakem olarak görev yaptı.

 

ZEKA ÖZTEKNİK ÖZEL ÖDÜLLERİ

 

Taygun Artan Özcihan (Atletizm)

14 Şubat 2004 yılında dünyaya gelen Taygun Artan Özcihan, son iki yılda atletizmde U18 ve U20 kategorilerinde ülkemizde ve Türkiye’de birçok başarı elde ederken, rekorlar kırdı.

2001 yılı Temmuz ayında Kütahya’da düzenlenen Türkiye U18 Şampiyonası’nda 100 metrede şampiyon ve KKTC rekorunu kırarken, 200 metrede Türkiye şampiyonu oldu, aynı zamanda 21.58’lik derecesi ile hem Türkiye hem de KKTC rekorunu kırdı. Yine Temmuz ayında Ankara’da düzenlenen Olimpik Deneme ve Baraj Geçme yarışlarında U20 kategorisinde yarışan Taygun, 100 metrede ikinci olurken, 200 metrede kısa süre önce kırdığı rekoru 21.55’lik derecesi ile geliştirdi. Ağustos ayında Sırbistan’da düzenlenen Balkan U18 Şampiyonası’nda 100 metre ve 4x100 metre branşlarında şampiyonluk yaşayan Taygun, 41.66 ile kırılan Türkiye rekorunun da parçası oldu. Bu yıl ülkemizde 100 ve 200 metrede liseler şampiyonu olan Özcihan, Mayıs ayında Kayseri’de düzenlenen Türkiye Liseler Şampiyonası’nda 100 metrede ikinci, 200 metrede birinci oldu.

Mayıs ayında Bursa’da düzenlenen Türkiye U20 Şampiyonası’nda 100 metrede 10.55 ile Türkiye ikincisi olarak Dünya Gençler barajını geçti, 200 metrede Türkiye şampiyonu oldu.

 

Sabriye Atikoğlu (Futbol)

25 Haziran 1996’da Yeşilyurt'ta doğdu. Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi bölümünden bölüm 2.'si olarak mezun oldu. Ailesinin desteği ile atletizmin yanında 2011 yılında 15 yaşında hakemliğe başladı. Alt yaş müsabakalarında orta ve yardımcı hakem olarak görev yaptı.

2022 yılında ilk kez BTM 1. Lig'de Geçitkale-Vadili maçında orta hakem olarak görev aldı.

2021-22 sezonunda ise AKSA Süper Lig’de Mağusa Türk Gücü - Girne Halk Evi maçını yöneterek Süper Lig'de ilk kez maç yöneten kadın hakem oldu.

 

Leventspor (Basketbol)

Basketbolda 8-12 Şubat tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen U14 Kızlar Türkiye 4. Bölge Şampiyonası’na katılan Leventspor, burada oynadığı Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Gaziantep GSK maçlarını kazanarak yer aldığı C Grubu’nu lider tamamladı ve Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Yine Kayseri’de 15-19 Mart tarihlerinde düzenlenen U14 Kızlar Anadolu Şampiyonaları Kırmızı Grup mücadelesinde Leventspor C Grubu’nda Atlas Tigers, Nusaybin Belediye ve Akşehir Master takımlarını mağlup ederek üçte üç yaparak grup lideri olarak Türkiye finallerine katılacak ekibin belirleneceği Antalya DSİ maçına çıktı. Bu maçı da 63-39 kazanan Levent, adını Sakarya’da yapılacak U14 Türkiye Kızlar Şampiyonası’na yazdırdı.

Sakarya’da 25 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında organize edilen U14 Türkiye Kızlar Şampiyonası’nda A Grubu’nu elde ettiği ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve Galatasaray galibiyetleriyle namağlup adını çeyrek finale yazdıran Leventspor, çeyrek finalde Adana BŞB takımını 71-63 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde turnuvayı daha sonra şampiyon olarak tamamlayan BOTAŞ karşısında finale yükselmeyi 58-53’lük skorla son anda kıl payı kaybeden ve bölge şampiyonasından itibaren ilk kez mağlup olan Leventspor, üçüncülük maçına çıktı. Bu maçta Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyen Leventspor rakibini 57-44 yenerek Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Mustafa Alnar (Bilardo)

Ülkemizin başarılı bilardocularından Mustafa Alnar, 5 Haziran 2001 tarihinde Gazi Mağusa’da doğdu. Küçük yaşlarda bilardo sporuna başlayan Mustafa Alnar, 2013 yılından itibaren uluslararası başarılar elde etmeye başladı. Bu başarıları sırasıyla 2013 yılında Bosna Hersek’te, 2016 yılında Arnavutluk’ta, 2017 yılında Hollanda ve Rusya’da, 2018 ve 2019 yılında yine Hollanda’da yapılan uluslararası turnuvalarda kazandıktan sonra 2021 yılı Kasım ayında Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından Antalya’da düzenlenen Dynamic Billard Avrupa Şampiyonası’nda U23 kategorisinde şampiyon oldu. Ülkemizde de 2017 yılından itibaren 2022 yılına kadar 5 kez üst üste KKTC şampiyonu olan Mustafa Alnar ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nde eğitim görüyor. 

 

Buse Savaşkan (Atletizm)

24 Şubat 1999 yılında dünyaya gelen Buse Savaşkan, atletizmde ülkemizde birçok başarı elde ettikten sonra kariyerini Türkiye’de devam ettirdi.

2021 yılında yüksek atlama branşında elde ettiği 1.86’lık derecesi ile Türkiye’de yılın en iyi

derecesine imza atan, Mayıs ayında Bursa’da düzenlenen Olimpik Deneme yarışında 1.88 ile hem birinci hem de kariyerinin en iyi derecesini elde eden Savaşkan, Haziran ayında Fransa’da katıldığı iki özel organizasyonda birinci oldu. Yine Bursa’da haziran ayında düzenlenen Süper Lig ilk kademe yarışında ENKA adına yüksek atlamada birinci olan Buse Savaşkan, son olarak Romanya’da düzenlenen Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda yüksek atlamada beşinci oldu.

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.