Yiğitcanlı Türkiye finalde

Yiğitcanlı Türkiye finalde

Londra’da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 4x100 metre erkekler eleme serileri koşuldu.

A+A-

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu’nun da ilk adam olarak koştuğu Türkiye 4x100 metre bayrak takımı elde ettiği derece ile bu akşam koşulacak final yarışına katılmaya hak kazandı.

 

Yiğitcan Hekimoğlu Türkiye 4x100 metre bayrak takımının yarıştığı ilk seride Emre Can Barnes, Jack Ali Harvey ve Ramil Guliyev’in önünde ilk adam olarak yarışta koştu. Türkiye serisinde elde ettiği 38.44 ile dördüncü oldu. Aynı seride Amerika Birleşik Devletleri 37.70’lik yılın en iyi derecesi ile birinci, Büyük Britanya 37.76 ile kendilerine ait bu yılın en iyi derecesini elde ederek ikinci oldu. Japonya’da 38.21 ile kendilerine ait olan yılın en iyi derecesi ile ilk üçte yer alarak direk finale kaldı.

 

Final bu akşam

İkinci seride Usain Bolt’un son adam olarak yarıştı Jamaika 37.95 ile kendilerine ait yılın en iyi derecesini koşarak birinci oldu. Aynı şekilde Fransa da kendilerine ait yılın en iyi derecesini koşarak 38.03 ile ikinci olarak final vizesi aldı. 38.20’lik derece koşan Çin de üçüncü olarak finale çıktı. Alınan sonuçların ardından serilerinde ilk üç sırada yer alan takımlar direk finale yükselirken Türkiye derecesi ile finalde yer alacak diğer son iki takımdan bir tanesi oldu. Final yarışı bu gece 23.55’te koşulacak.

Bu haber toplam 3563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.