Yiğit tecrübelerini aktardı

Yiğit tecrübelerini aktardı

Badminton Federasonu, Türkiye’yi badmintonda olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın spocu Neslihan Yiğit’i sporcularla buluşturdu

A+A-

Badminton Federasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Türkiye şampiyonu ve olimpiyatlara katılan ilk badmintoncu Neslihan Yiğit’i sporcularla buluşturdu.

Salı günü online olarak düzenlenen etkinliği sporcuların yanı sıra yurt dışından izleyiciler, antrenör, basın ve badminton federasyonu yönetim kurulu takip etti.

Recep Kaya'nın moderatörlüğünü yaptığı organizasyon başkan Fırat Deniz'in açılış konuşması ile başladı.

 

Deniz: Yiğit, kadının istedikten sonra neler başarabileceğinin örneği

Kadınlar Günü dolayısıyla başarıları, disiplini, saygısı ile birlikte badminton dalında olimpiyatlara katılan ilk badmintoncu olan Neslihan Yiğit'i konuk etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Deniz, kadınların istedikten sonra neler başarabileceğinin bir örneği olan Yiğit'in tecrübelerini sporcularımıza aktarmasının önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra moderatörün Neslihan Yiğit hakkında verdiği kısa bilginin ardından söz alan Yiğit, böyle anlamlı bir günde bu organizasyona katılmaktan dolayı onur duyduğunu, sporcularla karşılıklı sohbet edeceği için mutlu olduğunu ve başta Badminton Federasyonu başkanı Fırat Deniz'e ve yönetim kuruluna bu organizasyonu düzenlediği için teşekkür etti.

 

Yiğit soruları içtenlikle yanıtladı

Sporcu gençlerin sorularını içtenlikle cevaplayan Neslihan Yiğit ve gençler keyifli dakikalar geçirdiler. Basından ve antrenörlerden de soru cevaplayan Neslihan bir sporcunun en çok hangi ülkeyi beğeniyorsunuz sorusu üzerine Kıbrıs'a iki kez gediğini ve Kıbrıs'ı çok beğendiğini söylemesi üzerine başkan Deniz, ne zaman isterse Neslihan'ı Kıbrıs’ta konuk edebileceklerini belirtti.

 

“Türkiye’de devletin eğitim ve finansal açıdan sporculara büyük destek sağlıyor”

BRT spor program yapımcısı Yeşim Tuncel'in birçok uluslararası turnuvaya katılan Neslihan Yiğit'in ne gibi destekler aldığını ve tanıdığı iki sporcumuz Eren ve Seymen gibi başarılı sporcuların daha başarılı olabilmeleri için Kıbrıs’ta neler yapılmalı sorusuna Yiğit, Türkiye’de devletin sporculara hem eğitim hem de finansal açıdan çok büyük destekler sağladığını belirtti. Kıbrıs’ta da bu desteğin verilmesi halinde sporcuların daha başarılı olması ve yetişmesinin gerçekleşeceğinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Katılımcı sayısının bayağı fazla olduğu organizasyonun sonunda çok mutlu olduğunu belirten Neslihan Yiğit'e başkan Deniz ve sporcular, Cumartesi günü İngiltere’de düzenlenecek olan en prestijli Uluslararası Turnuvada başarılar dilediler.

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler