“Yetkimizi aldık, birlikten çıktık”

“Yetkimizi aldık, birlikten çıktık”

Girne Halk Evi futbolun devamı ile ilgili yaşanan belirsizlik sonrası KTFF'ye verdiği yetkiyi geri aldı, Kulüpler Birliği üyeliğinden çıktı.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Girne Halk Evi, dün basın toplantısı düzenledi. Limos Cafe’de yer alan toplantıda kulüp başkanı Veli Esendağlı, teknik sorumlu Emre Perçinci ve futbolcular Esin Sonay ile Aksel Kaptanoğlu yer aldı. Başkan Esendağlı yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Futbol Federaysonu’na (KTFF) futbolun yeniden başlatılması için verdikleri yetkiyi kulüp olarak geri aldıklarını, Kulüpler Birliği’nin de seçimli genel kurul yapana kadar faaliyetlerine katılmayacaklarını belirtti.

 

Esendağlı: Futbol oynanmayacaksa lütfen cesurca açıklayalım

Veli Esendağlı önce Cumhurbaşkanlığı seçiminin beklendiğini, ardından UBP kurultayının beklendiğini, ondan sonra da hükümetin kurulmasının bekleneceğini belirterek, “Yeni gelecek olan hükümet kurulacak, sonra hiç başka problemi yok, derhal futbola çözüm bulacaklar. Gülünç olmayalım” dedi. “Lütfen cesurca çıkalım, bu futbol oynanmayacaksa oynanmayacaktır kardeşim diyelim. Ama oyalanmayalım” diyen Esendağlı, “Biz de oynanmayacaksa bilelim, tesis mi yaparız, altyapıya önem mi veririz, yoksa kulübü mü kapatırız, bilelim” ifadelerini kullandı.

 

“Demek ki futbol için de bir icat yapabiliriz”

Futbolun başlamasının çok zor olduğunu söyleyen Esendağlı, “Ama temaslı takibi de kaldıramayacaksak, bu iş de çok zordur, bunun açıklamasını yapalım” dedi. Ülkeye üç günlük gelenler için karantina uygulamasının olmadığını, bunun devletin casinolardan vergi almak için yaptığı bir icat olduğunu belirten Esendağlı, “Demek ki futbol için de bir icat yapabiliriz. Ama doğru günde konuşursak. Bunu eğer seçim süreci içerisinde konuşmazsak, seçim süreci bittikten sonra hala beklersek, kurultayı ve hükümetin kurulması beklersek, daha çok bekleriz. Tek bir parti hükümeti olamayacağına göre yanında bir parti daha olacak. Biz bunlarla gidip görüştük mü? Parti başkanlarına futbolla ilgili ne düşünürsünüz dedik mi?” şeklinde konuştu.

 

“Herkes bir kenarda beklemeye geçti”

İktidarda hangi partinin olduğunun kendisi için önemli olmadığını belirten Esendağlı, “Futbola iyi bir şey yaparsa ben onun yanındayım, kötü bir şey yaparsa ben onun karşısındayım. Sus bekle, seçim bitsin sonra konuş derse biri bana o gün bağırırım. Ama o gün susarsam ölene kadar susacağım. İş işten geçtikten sonra açıklama yapmayacağım” dedi. “Körler, sağırlar birbirini ağırlar olduğunu görüyoruz. Herkes bir kenarda beklemeye geçti” diyerek sözlerini sürdüren Esendağlı, “Bizi bölecekler, birliğimizi bozacaklar, onun için bunlara kulak asmayın, toplanmayın, fikir alış verişi yapmayın, bir şeyler üretmeye uğraşmayın. Zaten biz federasyon başkanına yetki verdik, o görüşecek, bekleyeceğiz, inşallah bu futbolu da önümüzdeki sezon oynatacağız” dedi.

 

“Bu saatten sonra Kulüpler Birliği üyesi değiliz”

Başkan olarak üçüncü sezonu olacağını ancak Kulüpler Birliği’nin hiç toplantısına şahit olmadığını söyleyen Esendağlı, “Toplanmayan bir birliğin amacı nedir? Kulüplerle, başkanlarla toplantı yapmayan, dertlerini dinlemeyen, fikirlerini sormayan bir Kulüpler Birliği’nin görevi nedir? Onun için biz bu birliğin bu saatten sonra üyesi değiliz. Kulüpler Birliği seçimli genel kurul yapmadığı sürece biz birliğin hiçbir faaliyetinde olmayacağız” açıklamasını yaptı.

 

“KTFF’ye verdiğimiz yetkimizi geri alıyoruz”

Kasım ayına gelindiğini ve KTFF tarafından futbolun devamı halinde takımlara 8 hafta hazırlık süreci verileceğini hatırlatan Esendağlı, “Yarın futbola başlıyoruz deseler 2020 sezonunu kaçırdık demektir. Mali Genel Kurul’da o gün yetkiyi verirken bize eksik ve yanlış söylendi. Biz bugün itibarıyla yetkimizi geri alıyoruz. Girne Halk Evi kulübü adına kimse yetkili değildir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3440 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.