Yeşilova sarardı, Göçmen kızardı

Yeşilova sarardı, Göçmen kızardı

AKSA Süper Lig’de 2021-22 sezonunda en çok kart gören ekipler Merit Alsancak Yeşilova ve Göçmenköy oldu

A+A-

Süper Lig’in 30 haftalık normal sezonunda oynanan 240 karşılaşmada hakemler 990 kez sarı kartına, 65 kez de kırmızı kartına başvurdu. Hafta başına sarı kart ortalaması 33, kırmızı kart ortalaması 2,1 olarak kayıtlara geçti

 

Süper Lig’de oynadığı 30 karşılaşmada en çok sarı kart gören takım Merit Alsancak Yeşilova oldu. Girne ekibi 78 sarı kartla bu alanda ilk sırada yer aldı. Ligde en çok kırmızı kart gören takım 8 kırmızı kartla Göçmenköy oldu

 

AKSA Süper Lig’de 2021-22 futbol sezonu geride kalırken ligin normal sezonunda oynanan 240 karşılaşmada 990 sarı kart, 65 kırmızı kart çıktı. Ligde En çok sarı kart gören takım Merit Alsancak Yeşilova olurken, en çok kırmızı kart gören takımı ise Göçmenköy oldu.

 

Süper Lig’de oynadığı 30 karşılaşmada en çok sarı kart gören takım Merit Alsancak Yeşilova oldu. Girne ekibi 78 sarı kartla bu alanda ilk sırada yer aldı. Yeşilova ligin ilk yarısında gördüğü 43 sarı kartla Türk Ocağı’nın ardından ikinci sırada yer almıştı. Küçük Kaymaklı ise gördüğü 73 sarı kartla Yeşilova’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Mesarya ise 72 sarı kartla en çok sarı kart gören üçüncü takım oldu.

 

Ligde en çok kırmızı kart gören takım Göçmenköy oldu. Başkent ekibi 8 kırmızı kartla ilk sırada yer aldı. Ligin ilk yarısında 2 kırmızı kart gören Göçmenköy, ikinci devrede gördüğü 6 kırmızı kartla toplam kart sayısını 8 yaparak ilk sırada yer aldı. Göçmenköy’ün ardından en çok kırmızı kart gören ekip 7 kırmızı kartla Yenicami oldu. Yonpaş Dumlupınar ise ligin ilk yarısında gördüğü 6 kırmızı kartla üçüncü sırada yer aldı.

kerem-kirmizi.jpg

Ligde en çok sarı kartın gösterildiği hafta 5’inci hafta oldu. Hakemler bu haftada takımlara toplam 46 sarı kart gösterdi. Ligin en az sarı kart gösterilen haftası ise 29’uncu hafta olurken bu haftada toplam 18 sarı kart çıktı. Ligin en çok kırmızı kart gösterilen haftaları 5’er kırmızı kartla 13 ve 18’inci haftalar olurken, 5, 6, 17, 22 ve 28’inci haftalarda hakemler kırmızı kartlarına başvurmadı.

 

Ligde hafta başına sarı kart ortalaması 33, maç başına sarı kart ortalaması ise 4,1 oldu. Ligin hafta başına kırmızı kart sayısı 2,1, maç başına kırmızı kart ortalaması ise 0,27 olarak kayıtlara geçti.

 

hafta-sari-kirmizi.jpgilkyari-gol-ikinciyari-002.jpg

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.