Yeşilova sahasına hasret

Yeşilova sahasına hasret

Merit Alsancak Yeşilova’nın Mustafa Hidayet Çağlar Stadı özlemi…

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın iç saha maçlarını oynadığı Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’ndaki çalışmaların ikinci etabına kısa süre sonra başlanması planlanıyor. Stattaki tadilat çalışmaları 2019 yılının başlarında başlamasına rağmen, çalışmalar henüz tamamlanmadı.

Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek, önümüzdeki süreçte yeniden ihaleye çıkılacağını aktararak, amaçlarının kısa sürede sahadaki çalışmaları bitirmek olduğunu söyledi.

Merit Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel ise, sahanın yeni sezona kadar tamamlanmaması durumunda lige katılmayı düşünmediklerini ifade etti.

 

737 gün geçti

2018-2019 sezonuna sahası Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’nda başlayan Merit Alsancak Yeşilova, ligin 19’uncu haftasında sahasında oynadığı son maça çıkmıştı. Son maçını 24 Şubat 2019 tarihinde Lefke ile oynayan yeşil beyazlılar, tadilat çalışmalarının başlamasıyla iç saha maçlarını Karaoğlanoğlu Orhan Dural Stadı’nda oynamaya başlamıştı. Geçtiğimiz sezonda da iç saha maçlarını orada oynayan Merit Alsancak Yeşilova, bu sezon ligin oynanması halinde yine Karaoğlanoğlu’nda oynayacaktı. Yeşilova, Sahasında son maçını yaptığı tarihten bu yana 737 gün geçmesine rağmen stadına henüz kavuşamadı.

 

Tek: “Hedefimiz en erken zamanda çalışmaları tamamlamak”

Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek konu hakkında YENİDÜZEN’e bilgi vererek, en erken zamanda ihaleye çıkıp, çalışmaları sonlandırmak istediklerini söyledi. Tek şöyle konuştu: “Şu anda sahadaki rutin çalışmalar devam ediyor. Covid-19 salgını sürecinde kapalı kalınan dönemde ek bir süre istenmişti o yüzden süreç uzadı. Biz, Planlama İnşaat Dairesi’ne konuyla ilgili bir yazı yazdık. Oradan gelecek rapora göre ihaleye çıkacağız. Şu anda ihaleye çıkma konusunda net bir tarih veremiyoruz ama çalışıyoruz. Hedefimiz, en erken zamanda oradaki çalışmaları tamamlayıp, sporcularımıza yeniden orayı kazandırmak.”

 

Nurel: “Saha bitmezse lige katılmamayı bile düşünüyoruz”

Merit Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel, çalışmaların ikinci etabı için kısa sürede ihaleye çıkılması durumunda sahanın yeni sezona yetişebileceğini söyledi. Sahanın yeni sezona hazır hale gelmemesi durumunda ise, lige katılmamayı düşündüklerini ifade etti. Nurel; “Biz sahamızda gereken işlemleri şu ana kadar yapıyoruz. Şu anda sahada çakıl serme işlemi yapılıyor. Bu işlemin tamamlanmasıyla biz üstümüze düşen görevi yapmış olacağız. Artık bu vakitten sonra top Spor Dairesi’nde olacak. Eğer ihaleye erken çıkılırsa önümüzdeki sezona tamamlanır. Biz de sahamıza döneriz. Ancak, ihaleye geç çıkılır da, saha yeni sezona yetişmezse lige katılmamayı bile düşünüyoruz. Aynı konuları konuşmaktan çok yorulduk. Umarım bizi kaale alırlar” dedi.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.