Yeşilova kendini aştı

Yeşilova kendini aştı

Yakaladığı çıkışla adından söz ettiren Merit Alsancak Yeşilova, hem ligin ilk yarısındaki, hem de geçtiğimiz sezonki performansını lig tamamlanmadan geride bıraktı.

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 26’ncı haftayı 49 puanla dördüncü sırada tamamlayan Merit Alsancak Yeşilova, geçtiğimiz yıl sezonu tamamladığı 48 puanı ligin tamamlanmasına dört hafta kala geride bıraktı. Bu sezon ilk yarıda 23 puanı hanesine yazdıran Alsancak ekibi, ikinci yarıda yakaladığı çıkışla 26 puan alarak lig tamamlanmadan ilk yarıdaki performansının da üzerine çıkmış oldu.

 

Geçtiğimiz yıldan daha iyi

2017 – 2018 sezonunda ülke futbolunun en üst liginde mücadele etmeye başlayan Merit Alsancak Yeşilova, geçtiğimiz sezonu 48 puanla dördüncü sırada tamamlama başarısı göstermişti. Yeşilova bu sezonun tamamlanmasına 4 maç kala geçtiğimiz yıldan daha iyi bir performans sergiledi. Teknik direktör Toygar Davulcu’nun göreve gelmesinden sonra yakaladığı çıkışla adından söz ettiren Yeşilova, 26’ncı hafta itibarı ile 49 puan topladı ve haftayı dördüncü sırada tamamladı. Özellikle ikinci yarıdaki çıkış, Yeşilova’nın kendini geliştirmesinde önemli etken oldu.

 

İlk yarıdan daha iyi

Ligin ilk yarısında 23 puan toplayan Merit Alsancak Yeşilova, bu performansını da ikinci yarıda geride bıraktı. Toygar Davulcu nezaretinde 17’nci haftadan itibaren mücadele etmeye başlayan Yeşilova, o haftadan 26’ncı haftaya kadar oynadığı 10 karşılaşmada mağlup olmadı, bu maçlarda 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 26 puanı hanesine yazdırdı. İkinci yarının tamamlanmasına 4 maç kala ilk yarıdan daha çok puan alan Yeşilova’nın bu puanları arttırması bekleniyor.

 

6 maç üst üste kazanmadı

Yakaladığı çıkışla ligi üçüncü sırada bitirme hedefi olan Merit Alsancak Yeşilova, son beş maçını galibiyetle yakalayarak önemli bir seri yakaladı. Yeşilova’nın geçtiğimiz yıl uzun zaman sonra mücadele ettiği Süper Lig performansına bakıldığında Alsancak ekibinin 5 maçlık galibiyet serisi mevcut ancak bu serinin üzerine çıkılamadı. Geçtiğimiz sezon 7-11 hafta arasında 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Yeşilova, bu sezon ilk yarıda 8-12’nci haftalar arasında ve bu sezon 22-26’ncı haftalar arasında 5 maçlık galibiyet serisi mevcut. Yeşilova bu hafta konuk olacağı Girne Halk Evi karşısında galip gelmesi halinde galibiyet serisinde de bir ilki yaşayacak.

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.