Yeşilova ilk kez zirvede

Yeşilova ilk kez zirvede

AKSA Süper Lig’in üçte birlik bölümü geride kaldı, 10 haftada beş farklı takım zirvede yer aldı. 10'uncu haftayı lider kapatan Merit Alsancak Yeşilova, ilk kez zirvede oldu.

A+A-

AKSA Süper Lig’in 10. hafta maçları tamamlandı. Ligin üçte birlik bölümü geride kalırken özellikle üst sıralarda büyük çekişme yaşanıyor. Ligin ortası ile ilk basamak arasında çok puan farkı bulunmazken, beş farklı takım liderlik sevinci yaşadı. Haftayı lider tamamlayan Merit Alsancak Yeşilova ise Süper Lig’e yükseldiği 2017-18 sezonundan bu yana ilk kez bir haftayı lider noktaladı.

 

2017-18 sezonundan sonra bir ilk

Aksa Süper Lig’de zirve mücadelesi büyük çekişmeye sahne oluyor. Ligde geride kalan 10 haftalık dönem içerisinde ise beş farklı takım liderlik sevinci yaşadı. Sezonun ilk haftasında Hamitköy averajla ilk sırada yer alırken, Yonpaş Dumlupınar, Cihangir ve Gönyeli ligin devamında ilk sırada yer aldı. Son olarak Merit Alsancak Yeşilova’nın haftayı lider tamamlamasıyla birlikte ligin üçte birlik kısmında beş farklı takım liderlik elde etmiş oldu. Son olarak 2017-18 sezonunda on hafta sonrasında altı farklı takım lider olmuştu. O sezondan sonra oynanan 2018-19 sezonunda 2, 2018-20 sezonunda ise 3 farklı takım 10 haftalık dönemde liderlik koltuğunda yer aldı.

 

Puan farkı az

Ligde on haftalık dönemin ardından puan sıralamasına bakıldığında, takımlar arası puan farkının çok az olduğu görülüyor. Haftayı lider sırada tamamlayan Merit Alsancak Yeşilova’nın 22 puanı bulunuyor. Dördüncü Mağusa Türk Gücü’nün ise 19 puanı var. Bu da ligin kalan haftalarında liderliğin yine el değiştirme ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Lider Merit Alsancak Yeşilova ile 11. sırada bulunan Göçmenköy arasında 8 puanlık farkın olması ise ligin ne kadar çekişmeli geçtiğinin göstergesi.

 

Yeşilova ilk kez

Ligde bu hafta beraberinde bir ilki getirdi. Zira Merit Alsancak Yeşilova Süper Lig’de mücadele etmeye başladığı 2017-18 sezonundan bu yana ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Oynadığı tüm maçlarda rakiplerine en az bir gol atan, 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlikle henüz yenilgi yaşamayan Yeşilova, haftaya lider giren Gönyeli’nin Kaymaklı deplasmanında berabere kalmasının ardından 22 puanla ilk sıraya yükseldi.

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.