Yeşilova gün sayıyor

Yeşilova gün sayıyor

Merit Alsancak Yeşilova önümüzdeki hafta 1 puan alması halinde şampiyon olacak

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

 

K-Pet Birinci Lig’in Kırmızı Grup ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova şampiyonluk kutlamaya çok yakın. Yeşilova, ligde kalan 3 maçından 1 puan çıkarttığı takdirde şampiyonluk turu atacak. Yeşil beyazlılar, bu hafta sonunda Mesarya’ya konuk olacak. Teknik direktör Tayfun Kurtarıcıoğulları, karşılaşmaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

 

Grubun en çok gol takımı olarak göze çarpıyor

Merit Alsancak Yeşilova ligin 15 haftalık süresi içerisinde grubunun en çok gol atan takımı olarak ön plana çıkıyor. Çıktığı 15 maçın 13’ünde gol atmayı başaran, şu ana kadar rakip fileleri 34 kez havalandıran yeşil beyazlılar, en farklı galibiyetini de 8-0’lık skorla 11’inci haftada Dipkarpaz’a karşı aldı.

 

Bir puana şampiyonluk turu atacak

Birinci Lig Kırmızı Grup’un sona ermesine 3 maç kala lider Merit Alsancak Yeşilova çok büyük bir avantajı elinde tutuyor. Geçtiğimiz hafta Yeni Boğaziçi’ni mağlup eden Yeşilova, 2’nci sırada bulunan Maraş’ın mağlup olmasıyla 9 puanlık farka ulaştı. Hafta sonunda Mesarya’ya konuk olacak olan Alsancak Yeşilova, bu maçtan 1 puan aldığı takdirde 2016-2017 sezonunun Birinci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluğunu ilan edecek ve Süper Lig’e terfi edecek. Yeşil beyazlılar bu hafta puan alamasa dahi kalan Hamitköy ve Mehmetçik maçlarından en az 1 puan alarak şampiyonluğu kutlamayı amaçlıyor.

 

Kurtarıcıoğulları: “Y.Boğaziçi karşısında güzel bir galibiyet aldık”

Merit A. Yeşilova teknik direktörü Tayfun Kurtarıcıoğulları geçtiğimiz hafta oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Yeni Boğaziçi maçını YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta Y.Boğaziçi gibi güçlü bir takımla oynadıklarına işaret eden deneyimli teknik adam, rakibin gücünün bilinciyle oyuna gol yememe taktiğiyle başladıklarını ve sonrasında daha aktif bir ofansif oyuna döndüklerini söyledi. Kurtarıcıoğulları, iki takımın da karşılıklı tehlikeli atakları olduğunu belirterek, iki takımın da gücüne yakışır bir maç oynadığını yineledi. Tecrübeli teknik adam, Y.Boğaziçi karşılaşmasında güzel bir galibiyet alarak şampiyonluk için yolun sonuna geldiklerini ifade etti.

 

“Mesarya maçı da çok önemli olacak”

Ligin 16’ncı haftasında Mesarya’ya konuk olacak olan Merit Alsancak Yeşilova, bu maçtan puan aldığı takdirde şamiyonluğunu ilan edecek. Teknik direktör Tayfun Kurtarıcıoğulları, bu maçın hazırlıklarına hafta başından itibaren başladıklarını ve karşılaşmaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Rakipleri Mesarya’nın da puana ihtiyacı olduğunu yineleyen Kurtarıcıoğulları, maçın çok önemli olacağı vurgunu yaptı.

 

“7 yıl aradan sonra Süper Lig’e çok yakınız”

Son 2 sezonda müthiş bir başarıya imza attıklarını belirten Tayfun Kurtarıcıoğulları, puan almaları halinde son 2 sezonda 3 ligde çıkma başarısı göstereceklerini söyledi. 7 yıl aradan sonra Süper Lig’in kapısını araladıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, artık aralı olan kapının içerisine girmek kendi ellerinde olduğunu söyledi. Yeşilova halkına teşekkürlerini sunan Kurtarıcıoğulları, kalan her maça da galibiyet parolasıyla çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.