Yeniboğaziçi’nin şanssızlığı

Yeniboğaziçi’nin şanssızlığı

Aksa Birinci Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi’nde sezon öncesi başlayan şanssızlıklar, sezonun başlaması ile birlikte yaşanmaya devam ediyor.

A+A-

Takımdaki bazı oyuncular Covid-19’a yakalanırken, bazıları temaslı olarak bir süre takımdan ayrı kaldı. Bazı oyuncular ise yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle takıma dahil olamadı.

 

Sezon öncesi Covid-19, temaslılar ve sakatlıklar

Sezon öncesi yapılan hazırlık çalışmaları sırasında başlayan sakatlıklar, Covid-19 vakaları ve temaslıları sonrası takımın büyük bir bölümü etkilendi.

Hazırlık döneminde Hüseyin Genel, Zübeyir Elmazoğlu ve Ramadan Ağdaç Covid 19’a yakalanarak uzun bir süre hazırlık sürecinde yer alamadı.

Hazırlık döneminde ayrıca Doğuş Özer ayak bileği sakatlığı geçirirken sezonun ilk beş haftasını kaçırdı.

Zübeyir Elmazoğlu üst ön adalesinde yırtık tespit edilmesi sonrasında hazırlıkların üç haftasından uzak kaldı.

Dumlupınar’dan kiralanan sol kanat oyuncusu Mert Özcömert de sakatlıklardan nasibibini alanlar arasında yer alırken, oyuncu sezon öncesinde ayak bileğinden sakatlanarak ligin dört haftasını kaçırdı.

 

Sezon başladı, sakatlıklar bitmedi

Yaşanan sakatlıklar sezonun başlangıcı ile birlikte de ligin doğu bölgesi ekibini olumsuz etkiledi. Ligin ikinci haftasında oynanan Karşıyaka maçında TC kontenjanında takımda yer alan Mehmet Çelik’in aldığı darbe sonucunda burnu kırıldı ve iki hafta forma giyemedi.

Ramadan Ağdaç ise el parmak kemiğinin kırılması sonrasında dört hafta forma giyemedi. Can Özbilen üst adale sakatlığı nedeniyle takımdan üç hafta uzak kalırken, takımın golcü oyuncusu Cemil Awwad ise arka adale sakatlığı yaşamasına rağmen iğne ile maça yetişti. Hüseyin Genel’in kasık sakatlığı devam ederken Gençlik Gücü maçında kaptan Burçin Kerimoğlu ve genç orta saha Hasan Kaffaoğlu temaslı durumuna düşerek takımını yalnız bıraktı.

Gördüğü kırmızı kart sonrasında Derviş Özeralp Çanakkale ve Gençlik Gücü maçlarında görev yapamazken son olarak Çağrı Sarpoğlu’nun Gençlik Gücü maçının son anlarında aldığı darbe sonunda burnu kırılarak oyun dışına alındı.

Yaşananların ardından son olarak ise genç kaleci İsmail Birşen antrenman sırasında elinin kırılması camiada moral bozukluğuna sebep oldu.

 

Şerifoğlu: Bir sezonda yaşanmaması gereken sakatlıklar, beş haftada başımıza geldi

Takımın deneyimli teknik direktörü Eralp Şerifoğlu, bir sezonda yaşanmaması gereken sakatlıkların ilk beş haftada başlarına geldiğini dile getirirken, uzun yıllar futbolun içinde olan biri olarak yaşadığı en şanssız dönemden geçtiğini ifade etti.

Beş haftası geride kalan Birinci Lig’de Yeniboğaziçi, 7 puanla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.