Yeni yıla harika başladı

Yeni yıla harika başladı

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) sıralamasında 2022’de önemli bir çıkış yakalayan Eliz Maloney Yorgancı, yılın ilk ITF turnuvasında final oynadı

A+A-

Kıbrıslı Türk tenisçi Eliz Maloney Yorgancı İngiltere’nin Loughborough kentinde ikinci ITF turnuva finaline ulaştı. Kadınlar Tenis Birliği (Women’s Tennis Association - WTA) sıralamalarında 2022’ye 1137. sırada başlayan Eliz, sene sonuna kadar 389. sıraya yerleşti ve bu pozisyonu sayesinde W25 seviyesinde olan turnuvaya ana tablodan katılmaya hak kazandı.

Turnuvanın ilk maçında Alice Gillain (Büyük Britanya) ile eşleşen Eliz, rakibine 6-4, 6-1 üstünlük kurup bir sonraki tura adını yazdırdı. İkinci turda rakip bu sefer Isabelle Lay (Büyük Britanya) oldu ve maç 6-2, 6-2’lik skorla tamamlandı. Bu sonuçlar, her iki rakiple oynadığı son maçı kaybettiği için Eliz’in yükselen grafiğinin devamı olarak yorumlandı.

 

Önemli tenisçileri turnuvanın dışına itti

Çeyrek final eşleşmesinde Giulia Gatto- Maticone (İtalya) ile karşılaşan Eliz, rakibini 6-3, 7-5’lik skorla turnuva dışına itti. Eliz’in WTA sıralamalarında 148. sıraya kadar yükselen Gatto- Maticone gibi kaliteli bir rakibe karşı kazanması, iyi sonuçlarının devamı geleceğine dair umut vaat etti. Yarı final mücadelesinde ise en iyi sıralaması 114 olan Fanni Stollar (Macaristan) Eliz’e 6-3, 6-3 kaybedince tenisçimiz adını finale yazdırmayı başardı.

 

Finalde güçlü rakibine kaybetti

Final maçındaki rakip bu güne kadar 3 ITF turnuvası kazanan Celine Naef (İsviçre) oldu. Maç boyunca Naef’in kazandığı turnuvalardan edindiği final oynama tecrübesi belirleyici oldu ve Eliz maçı 6-0, 6-4’lük skorla kaybetti. Ödül töreninde konuşan Eliz, finalde ve turnuva boyunca kazandığı tecrübenin ilerisi için çok işine yarayacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.