
"Yeni sezondan itibaren ara lig için hazırlıklara başlıyoruz"
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, bugün gerçekleşen Genel Kurul'da konuşma gerçekleştirerek, önemli mesajlar verdi.
- "2025-26 sezonunda Süper Lig’den ve 1.Lig’den 4’er takım bir alt lige düşecek. 1.Lig’den ise Süper Lig’e 3 takım yükselecek”
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, bugün gerçekleşen Genel Kurul'da konuşma gerçekleştirerek, önemli mesajlar verdi.
Yeni sezon planlaması ile ilgili bilgi veren Sertoğlu, “Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Yeni sezondan itibaren ara lig için hazırlıklara başlıyoruz. 2025-26 sezonunda Süper Lig’den ve 1.Lig’den 4’er takım bir alt lige düşecek. 1.Lig’den ise Süper Lig’e 3 takım yükselecek” dedi.
"BTM'de üst yaş sınırı gelecek"
Başkan Sertoğlu genç futbolculara daha fazla süre veren takımların bir ödüllendirme sistemine dahil olacağını kaydederken, “Genç oyuncuların daha fazla süre alması için yenilikler yapacağız. BTM’de de yaş kriterleri gelecek. 29 yaş üstünde takımlar kadroda en fazla 5 futbolcu bulunduracak. Çünkü BTM amacından sapmıştır.”dedi.
"Play-Off'a sıcak bakıyorum"
Süper Lig’de Play-Off sistemine sıcak baktığının altını çizen Sertoğlu, “Lige heyecan gelmesi açısından bence önemli. Bu sezon için değil ama bundan sonraki sezon için hayata geçebilir. Tabi burada kulüplerin ne istediği de önemli.”diye konuştu. Kulüplerin ayakta kalması için var güçleri ile çalıştıklarını kaydeden KTFF Başkanı, “Her zaman söylerim, kulüpler olmazsa gençlik olmaz. Bu kulüpler ayakta durmalı ki ülke gençliği ayakta dursun. Bu ülkedeki gençleri biraraya toplayan en büyük sivil toplum örgütü futboldur.”diye konuştu.
"Dijital dönüşüm başlıyor"
Dijital olarak da yenilikler için sürecin tamamlandığını kaydeden Sertoğlu, “Web sitemizi yeniledik yeni sezonda daha çağdaş ve kullanılabilir, keyifle bilgilere ulaşabileceğiniz bir web sitemiz olacak. Ayrıca bununla beraber online işlemlerin yapılabilmesi altyapımızı hazırladık. 2026-2027 sezonu itibariyle tüm takımlar oturdukları yerden işlemlerini gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı. Mobil uygulamada da yenilikler yapacaklarını kaydeden Sertoğlu, “Adada en çok ziyaret edilen mobil uygulama ve web sitelerinden biri de KTFF’dir”diye konuştu.
Fotoğraf: Burhan Gürkan
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.