Yeni serüvene hazırlanıyorlar

Yeni serüvene hazırlanıyorlar

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş, olimpiyat hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor

A+A-

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş, 2021 yılındaki başta Tokyo Olimpiyatları hedefi doğrultusunda müsabakalara hazırlıklarını sürdürüyor. Nisan ayında Türkiye’de yapılacak seçme yarışlarının yanı sıra 1-2 Mayıs 2021 tarihlerinden Polonya’nın ev sahipliğinde yapılacak Dünya Bayrak Yarışları ilk baştaki önemli organizasyonlar. Hekimoğlu ve Keleş, Ersin Doğaç’ın hazırlayıp sunduğu, BRT ekranlarında yayınlanan Atletizm Saati programına katılarak süreç ile ilgili görüşlerini aktardı.

 

Hekimoğlu: Bu sene gayet iyi başladık

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu sezonun artık yaklaştığını belirtirken, “Mayıs ayı başında Dünya Bayrak Şampiyonası var. Olimpiyatın bir antrenman yarışı gibi olacak bizim için. 1-2 Mayıs tarihlerinden Polonya’da yapılacak. Geçen seneden itibaren yaşadığımız zorluklara rağmen performansımızı üst mertebede tutmaya çalışıyoruz. Bu sene gayet iyi başladık. Hem kuvvet hem de sürat bakımından istediğimiz noktadayız diyebilirim. Önümüzdeki 2-3 haftalık süreçte bunu artırmayı düşünüyoruz. Türkiye’deki yöneticilerle konuştuğumuzda nisan ortası gibi seçme yarışları ile beraber bizim için yeni bir serüven başlayacak” dedi.

 

“Türkiye’de sprint alanında rekabet arttı”

2017 yılındaki Dünya Şampiyonası’ndan sonra Türkiye’de sprint alanında inanılmaz bir rekabetin olduğunu aktaran Hekimoğlu, “Orada elde edilen Dünya 7’nciliği, 2018’deki Avrupa 2’ciliği ve Continental Cup, alttan gelen gençleri teşvik ediyor. Bunun bir parçası olduğum için hocamla beraber çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

“Bu sene bizim için daha olumlu geçti diyebilirim”

“Bizim için en büyük hedef olimpiyat” diyerek sözlerini sürdüren elit atlet, “Şu an Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından belirlenen kadro içerisindeyiz. Takımın da önemli bir parçası olduğumuzu düşünüyoruz. Her zaman üzerimize düşeni yaparak takımda yer almak istiyoruz. Yaklaşık 2-3 haftadır saha çalışmalarımıza başladık. Önceki karantina döneminde kendi ortamımızı yaratıp çalışmalarımıza devam ettik. Öncesi ve sonrasında baktığımızda açıkçası performans olarak çok bir şey kaybetmedik. Geçen seneden de tecrübeliydik. Bu sene bizim için daha olumlu geçti diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

“İstediğimize ulaşıp olimpiyatta yarışacağıma inanıyorum”

“Mental olarak her sporcu gibi zor bir süreç geçiriyoruz” diyen Hekimoğlu, “Yaklaşık 12 yıldır bu işin içindeyiz, bunlar işin içinde olan şeyler. Tekrardan o ortama girdiğimizde istediğimize ulaşıp olimpiyatta da yarışacağıma inanıyorum. 200 metrede tekrardan 21 saniye altını koşmak, 100 metrede Avrupa barajını zorlamak istiyoruz” dedi.

159181609-10222187469129586-899535594501962007-o.jpg

Keleş: “Ne yapıyorsunuz diye soran yok”

Antrenör Celal Keleş ise yaşadıkları ilgisizlikle ilgili serzenişte bulunarak uluslararası alanda ön plana çıkanların devletin kendi bünyesinde barındırıyor olması gerektiğini, bundan daha önemli bir görev olmadığını düşündüğünü kaydetti.

“Yiğitcan örneğinden yola çıkmıyorum artık. Bunların çözülmesi o kadar basit ki diğer yapılanları gördüğümüz için. Ama bununla ilgili herhangi bir girişim yok, ne yapıyorsunuz, nasıl hazırlanıyorsunuz diye soran yok. Ama şunu söyleyenler var; Türkiye’ye gitsinler orada her türlü olanak var diyenler var. Bunu hissetmek bile kötü” dedi.

Keleş, “Türkiye ile aynı milli takımla yarışmış olmak gurur verici, zaten onu konuşmuyoruz bile. Ama burada neden bu temsiliyetin karşılığı olan bürokrasi yok? 12 yılda serzeniş yaptığımız sayı kaçtır herkes baksın” ifadelerini kullandı.  

 

“Üzülmekten daha fazla şey yapmak istiyor insan”

“Ben bir siyasi olsam ülkenin değerlerine sahip çıkarsam ben daha fazla yükselirim” diyerek sözlerini sürdüren Keleş, “Üzülmekten daha fazla şey yapmak istiyor insan. Bu insanların o noktadaki amaçlarını da kamuoyu yönlendiremiyor. Spor kamuoyu birçok noktada gerekeni söylüyor. Ama tavsiye niteliğinde. Ama icra yönünden yapması gereken insanların spora bakış açısı geri kalmış” dedi.

 

“Bize destek olmak isteyen herkesi de yanımızda görmekten mutluluk duyarız”

Yöneticilerin sistematik olarak yapıcı olmak ve daha değerli yapmak adına organize etmek düşüncesiyle davranmasını beklediklerini söyleyen Keleş, “Hiçbir siyasi bir beklenti veya yaklaşımla kimsenin yanında veya uzağında yer almadık. Ülkenin bir değeri olarak uluslararası alanda gerekeni yapmaya odaklanmış bir ekip olarak çalışıyoruz. Bize destek olmak isteyen herkesi de yanımızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı. Keleş, tüm yönetici ve bununla alaka ve ilgi gösterecek olan kişilerle aynı yolda yürüyebileceklerini de kaydetti.

Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler