Yeni rekorların eşiğinde

Yeni rekorların eşiğinde

Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Mağusa Türk Gücü, yeni rekorlar kırabilir.

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2022-23 sezonu şampiyonu Mağusa Türk Gücü oldu. Sarı yeşilli ekip ligin 27. haftasında konuk ettiği Göçmenköy’ü tek golle mağlup ederek ligin tamamlanmasına üç hafta kala üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etti, armasına üçüncü yıldızı taktı. Kalan üç haftalık bölümde MTG sırası ile Hamitköy deplasmanına gidecek, ardından Yenicami’yi konuk edecek ve son maçını Merit Alsancak Yeşilova deplasmanında oynayacak. Mağusa Türk Gücü bu maçlardan alacağı puan ve galibiyetlere göre yeni rekorlara imza atabilir.

Puan rekoru

Süper Lig’in 2016-17 sezonundan bu yana 16 takımla oynandığı 30 haftalık periyotlar baz alındığında Mağusa Türk Gücü rekorlarına yenilerini ekleyebilir. 16 takımlı sezonlarda en fazla puan alarak şampiyon olan takım olan MTG (2019-20 sezonu 76 puan), kalan üç maçta 6 puan daha alması halinde kendi rekorunu kırmış olacak.

Galibiyet rekoru

Mağusa Türk Gücü ayrıca yeni bir galibiyet rekoruna da imza atabilir. 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında 24 galibiyet elde eden MTG şu anda 23 galibiyete sahip. Kalan maçlarda 2 galibiyet daha alması halinde MTG yeni bir rekora daha imza atacak.

Süper Lig’in 16 takımla oynanmaya başladığı 2016-17 sezonundan bugüne kadar oynanan sezonlarda şampiyon ekiplerin elde ettikleri dereceler şu şekilde:

gg-003.jpg

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.