Yeni rekorlar kapıda

Yeni rekorlar kapıda

Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü, ligde kalan dört maçta elde edeceği sonuçlara göre yeni rekorlar kırabilir

A+A-

K-Pet Süper Lig’de üst üste ikinci kez, toplamda 10’uncu kez şampiyonluk sevinci yaşayan Mağusa Türk Gücü, başarısını yeni rekorlarla süsleyebilir. Sarı yeşilli ekibin kalan maçlarda elde edeceği puanlar ve atacağı gollerle yeni rekorları kırma ihtimali yüksek. MTG son dört maçın tamamını kazanırsa puan rekoru, kalan maçlarda en az 8 gol atması halinde ise en fazla gol kaydeden takım rekorunu kıracak.

 

Puan rekoru zor ama imkansız değil

2016 – 2017 futbol sezonundan itibaren 16 takımlı oynanmaya başlayan Süper Lig’de Mağusa Türk Gücü geçtiğimiz sezon elde ettiği 74 puanla şampiyon olmuştu. MTG şu anda 26 haftası geride kalan ligde 64 puanda bulunuyor. Kalan dört maçını kazanması halinde MTG elde edeceği 12 puanla puanını 76 yapacak ve puan rekorunu da kırmış olacak. MTG bu maçlardan 10 puan çıkarması halinde ise geçtiğimiz yılki puan olan 74 puanı elde edecek ve rekoru egale etmiş olacak.

 

Gol rekoru yakın

MTG’nin puan rekorunu kırması zor ama imkansız görünmüyor ancak bir diğer rekor olan en fazla gol atma rekorunu kırma olasılığı daha yüksek. 26’ncı hafta itibarı ile 86 gol kaydeden MTG’nin gol rekorunu kırması için kalan dört maçta 8 gol atması yeterli olacak. Zira, Süper Lig’in 16 takımlı oynanmaya başlandığı sezondan bu yana bir sezonda en fazla golü Yenicami geride bıraktığımız sezon kaydetti. MTG ile aynı puanla ancak ikili averaj neticesinde ikinci sırada bitiren Yenicami, sezonu 93 gol ile tamamlamıştı. Maç başına 3,3’lük gol ortalaması olan MTG’nin bu rekoru kırma ihtimali yüksek görünüyor.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.