Yedi takım ‘istikrar’ dedi

Yedi takım ‘istikrar’ dedi

AKSA Süper Lig’de 2023 – 2024 sezonu tamamlanırken, ligde yedi takım sezon boyunca teknik adam değişimi yaşamadı, sezonu start verdikleri teknik adamlarla bitirdi.

A+A-

Ligin dokuz takımı ise en az bir kez teknik adam değişimi yaşarken, sezon içi en çok teknik adamla çalışan takım, lige veda eden Türk Ocağı oldu.

 

En çok değişim Türk Ocağı’nda

Sezon boyunca en çok teknik adam değişimini, ligi son sırada tamamlayarak küme düşen Türk Ocağı yaşadı. Türk Ocağı sezona Hasan Burgaç yönetiminde başladı. Dördüncü haftanın ardından görevinden ayrılan Burgaç’ın yerine takımın başına Mehmet Bolkan getirilirken, deneyimli teknik adam da 9’uncu haftada görevinden ayrıldı. İlk devreyi Süleyman Göksu ile kapatan Ocak, ikinci yarıya Ertaç Taşkıran ile başlasa da deneyimli oyuncunun kadro dışı bırakılması sonrasında Ahmet Dedekorkut ile sezonu noktaladı.

 

Değişim yaşamayanlar

Ligde yedi takım değişim yaşamazken, bu takımlar sezona başladıkları teknik adamlarla sezon sonunu gördü. Ali Oraloğlu nezaretinde şampiyon olan Mağusa Türk Gücü, Toygar Davulcu ile ikinci olan Cihangir, Evren Bahtıkara ile üçüncü olan Tremeşeli Holding Dumlupınar, Nazım Aktunç ile dördüncü Göçmenköy, Sedat Devecioğlu ile beşinci olan Doğan Türk Birliği’nin yanı sıra Caner Oshan ile Karşıyaka ve Abbas Osum ile Pera Larnaka Gençler Birliği değişim yaşamayan ekipler oldular.

 

Değişim yaşayan ekipler

Yenicami ilk 23 hafta Emre Perçinci nezaretinde Süper Lig’de mücadele ederken, ardından Hüseyin Aşkın Kınacı ile sezonu tamamladı. Derviş Kolcu yönetiminde 22 hafta geçiren China Bazaar Gençlik Gücü, ardından tek hafta Tolga Güçsoy ile sezona devam etti ve Mehmet Bolkan ile sezonu tamamladı. Çetinkaya, 2’nci haftada Cemal Kır’dan boşalan teknik adamlık görevine Turan Altay’ı getirdi ve sezonu rahat bir noktada bitirdi. Lefke sezon boyunca Murat Ecersoy ve Hasan Topaloğlu yönetiminde ligde yer aldı. Yeşilova Mehmet Merteroğlu ve Cemal Kır ile sezonu tamamlarken, lige Play-out maçları sonunda tutunan Mesarya’da Serkan Önet, Umut Güden, Kürşat Özer ve İsmail Soydan görev yaptı. Lige veda eden Küçük Kaymaklı sırası ile Kadir Hakel, Hasan Topaloğlu, Çağan Çerkez ve Hasan Kargılı ile çalıştı. Lige veda eden bir diğer takım olan Yeniboğaziçi’nde ise Kılıçali Kahraman, Vural Köseoğlu, Salih İnce ve Ufuk Fırat görev yaptı.

 

Teknik adam raporu

AKSA Süper Lig’de 2023 – 24 sezonunda takımlarda görev yapan teknik adamlar ve görev süreleri şöyle:

 

teknik-adam.jpg

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.