Yedi takım değişim yaşadı

Yedi takım değişim yaşadı

AKSA Süper Lig’in ilk yarısında yedi takım teknik adam değişimine gitti.

A+A-

Aksa Süper Lig’in ilk yarısında yedi takım teknik adamı ile yollarını ayırarak değişim yaşadı. Dokuz takım ise sezona başladıkları teknik direktörlerle ilk yarıyı tamamladı. Ligin ilk yarısında en çok değişimi ise Cihangir ve Türk Ocağı takımları yaşadı.

 

En çok değişim Cihangir ve Türk Ocağı’nda

Ligin ilk yarısında en çok teknik adam değişimini Cihangir ve Türk Ocağı takımları yaşadı. Ligin Mesarya ekiplerinden Cihangir sezona başladığı Hasan Burgaç ile üçüncü hafta sonunda yol ayrımına giderken takımın başına Emre Perçinci’yi getirdi. 12’nci haftanın sonunda alınan sonuçların ardından Perçinci ile yol ayrımına giden Cihangir, daha önce Kıbrıs Kupası şampiyonluğu yaşadığı Toygar Davulcu’yu 13’üncü haftada göreve getirdi.

Ligin Girne ekiplerinden Türk Ocağı’nda ise, ilk yedi hafta Rıza Erseven’i görevde bulundu. Sarı siyahlı ekipte yaşanan yol ayrımı sonrasında takımın teknik sorumluluk görevi Ertaç Taşkıran’a bırakılırken, 3 hafta sonra Mehmet Merteroğlu da Ertaç’ın yanında göreve getirildi. Türk Ocağı’nda geçtiğimiz gün bir değişim daha yaşanarak göreve Ahmet Dedekorkut getirildi.

 

Lefke ve Yenicami’de de koltuk değişti

Lefke ligin ilk yedi haftasını Toygar Davulcu ile geçirirken, Davulcu’nun görevi bırakmasının ardından 10’uncu haftada takımı Cenk Berkalp’e emanet etti. Berkalp’in KTFF Disiplin Kurulu’ndan 20 maç ceza alması sonrası Lefke’nin yeni teknik adamını belirlemesi bekleniyor.

Yenicami sezona Çağan Çerkez yönetimi ile girerken, genç teknik adam ile 4’üncü hafta yollar ayrıldı ve takımın başına Ulus Nasıroğlu getirildi.

 

Güzelyurt ekiplerinde değişim

İlk devrede iki Güzelyurt ekibi Baf Ülkü Yurdu ve Binatlı da teknik adam değişimi yaşadı. Binatlı sezona başladığı Gökmen Davutoğlu ile ikinci hafta sonunda yolları ayırırken, Kemal Yürekli takımın başına getirildi. Baf Ülkü Yurdu’nda ise ilk 11 hafta süren Kadir Hakel döneminin ardından takım Orçun Volkan’a emanet edildi. Ligdeki son ayrılık ise Girne Halk Evi’nde yaşandı. İlk yarıyı tamamlayan Bülent Aytaç, devre arasında görevinden ayrıldı.

 

Dokuz takım değişmedi

Süper Lig’in ilk yarısında 9 takım sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam ediyor. Mağusa Türk Gücü, Merit Alsancak Yeşilova, Gönyeli, Küçük Kaymaklı, Doğan Türk Birliği, Yonpaş Dumlupınar, Göçmenköy, Mesarya ve Hamitköy aynı teknik adamlar nezaretinde ikinci yarıya hazırlanıyor.

Süper Lig’in ilk yarısındaki teknik adam değişimleri şu şekilde:

 

Mağusa Türk Gücü: Ali Oraloğlu

Merit Alsancak Yeşilova: Şenol Cambulat

Lefke: Toygar Davulcu (1-7 Hafta), Cenk Berkalp (10-15. Hafta)

Gönyeli: Serkan Önet

K.Kaymaklı: Derviş Kolcu

Doğan T. Birliği: Caner Oshan

Türk Ocağı: Rıza Erseven (1-7 Hafta), Mehmet Merteroğlu (11-15 Hafta) Ahmet Dedekorkut (2. Devre)

Y. Dumlupınar: Sedat Devecioğlu

Göçmenköy: Özgü Bayraktar

Mesarya: Nazım Aktunç

Cihangir: Hasan Burgaç (1-3 Hafta), Emre Perçinci (4-12 Hafta), Toygar Davulcu (13. Hafta)

Yenicami: Çağan Çerkez (1-4 Hafta), Ulus Nasıroğlu (5. Hafta)

Hamitköy: Ahmet Sakallı

Binatlı: Göçmen Davutoğlu (1-2 Hafta), Kemal Yürekli (5. Hafta)

Girne H. Evi: Bülent Aytaç (1-15 Hafta)

Baf Ü. Yurdu: Kadir Hakel (1-11 Hafta), Orçun Volkan (12. Hafta)

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.