Yedi takım ‘değişim’ dedi

Yedi takım ‘değişim’ dedi

Süper Lig’in ilk yarısında 7 takım teknik adam değişimi yaşadı

A+A-

AKSA Süper Lig’de 15 haftalık ilk yarıda 7 takım teknik adam değişimi yaşadı. Miracle Değirmenlik, Yenicami, Lefke, Küçük Kaymaklı, Göçmenköy, Gençlik Gücü ve Gönyeli ilk devrede teknik adamları ile yollarını ayırıp, takımın başına yeni isimler getiren takımlar oldu. 9 takım ise sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam ediyor.

 

Süper Lig’de ilk teknik adam değişimi Lefke’de yaşandı. İlk dört hafta görev yapan Kemal Yürekli ile yollar ayrıldıktan sonra takımın başına Çağan Çerkez getirildi. İlk devrenin sonuna kadar da Lefke, Çerkez yönetiminde mücadele verdi. Lefke’nin ardından ikinci teknik adam değişimi ise Göçmenköy’de yaşandı. İltaç Karayel ile sezona başlayan Göçmen, 6. haftada deneyimli isimle yolları ayırırken, takımı iki hafta Tolga Güçsoy hazırladı. Güçsoy’un ardından da 9. haftadan itibaren Hasan Kargılı takımın antrenörlük görevini yürütüyor.

 

Ligin 9. haftasının ardından iki takımda teknik adam değişimi yaşandı. Miracle Değirmenlik, Mehmet Bolkan ile yol ayrımına giderken, takımın başına Özgü Bayraktar getirildi. Yenicami’de de teknik direktör pozisyonunda bulunan Ulus Nasıroğlu ile Cemre Yıldızev çalışırken, aynı hafta bu isimlerle de yollar ayrıldı. Yenicami daha sonra takımı Derviş Kolcu’ya emanet etti. Küçük Kaymaklı’da 10. haftada Serkan Önet ile yolların ayrılması sonrası Yenicami’den ayrılan Cemre Yıldızev takımın başına getirildi fakat Yıldızev üç maç gibi kısa süre bu takımda görev yaptı. Kaymaklı daha sonra takımı Emre Perçinci’ye emanet etti.

 

Gençlik Gücü de 10. haftada Niyazi Göksun ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı. A2 takım antrenörü Hakan Altın 11. haftada takımın başında yer alırken, Göçmenköy’de kısa süre çalışan Tolga Güçsoy 12. haftadan itibaren bu görevi sürdürüyor. Ligin en alt sırasında bulunan Gönyeli de 10. haftada Emre Perçinci ile sağlık sorunları nedeniyle yolları ayırırken, takımı yardımcı antrenör Kadri Şener maçlara hazırlayarak çıkarıyor. Gönyeli’de sadece 12. haftada oynanan Mesarya maçında Mehmet Piro teknik direktör olarak yedek kulübesinde yer almıştı.

 

Süper Lig’de 2021-22 sezonunun ilk yarısında da 7 takım değişim yaşamıştı. Bu rakam bu yıl da aynı oldu. Süper Lig’in ilk yarısındaki teknik adam raporu şu şekilde:

 

Mağusa Türk Gücü: Ali Oraloğlu

Cihangir: Toygar Davulcu

Mesarya: Nazım Aktunç

Miracle Değirmenlik: Mehmet Bolkan (1-9 hafta), Özgü Bayraktar (10. haftadan itibaren)

Yenicami: Ulus Nasıroğlu (1-9 hafta), Derviş Kolcu (10. haftadan itibaren)

Yonpaş Dumlupınar: Sedat Devecioğlu

Doğan Türk Birliği: Turan Altay

Lefke: Kemal Yürekli (1-4 hafta), Çağan Çerkez (5. haftadan itibaren)

Küçük Kaymaklı: Serkan Önet (1-10 hafta), Cemre Yıldızev (11-13 hafta), Emre Perçinci (14. haftadan itibaren)

Göçmenköy: İltaç Karayel (1-6 hafta), Tolga Güçsoy (7-8 hafta), Hasan Kargılı (9. haftadan itibaren)

Merit Alsancak Yeşilova: Mehmet Merteroğlu

Hamitköy: Ahmet Sakallı

Türk Ocağı: Ahmet Dedekorkut

CB Gençlik Gücü: Niyazi Göksun (1-10 hafta), Hakan Altın (11. Hafta), Tolga Güçsoy (12. haftadan itibaren)

Çetinkaya: Cemal Kır

Gönyeli: Emre Perçinci (1-10 hafta), Kadri Şener (10. haftadan itibaren)

Bu haber toplam 823 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.