YDÜ Spor Kulesi gerçekleşen törenle açıldı 

YDÜ Spor Kulesi gerçekleşen törenle açıldı 

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri TC Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel, Spor Kulesi Müdürü Turgut Zabit, YDÜ yetkilileri, sporcular katıldı.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sırasıyla; Spor Kulesi Müdürü Turgut Zabit, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı.
 

Zabit: “Her yaşta insana spor yapma imkanı sunacak”

Spor Kulesi Müdürü Turgut Zabit, bugün açılışı yapılan Spor Kulesi’nin alternatif branşlara hizmet edecek bir merkez olduğuna işaret ederek, beslenmenin yanı sıra sağlıklı yaşam için sporun önemine dikkat çekti.

Sağlık sorunlarının önüne geçmek için sporun şart olduğunu vurgulayan Zabit, Spor Kulesi’nin her yaşta herkes için spor yapma imkanı sunacağını söyledi.

Spor Kulesi’nde yaş gruplarına özel dans dersleri, özel gereksinimli bireyler için programlar, diyetisyen, sağlıklı beslenme merkezleri gibi bir çok hizmet verileceğini anlatan Zabit, 9 kattan oluşan Spor Kulesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
 

Günsel: “Sporun gelişimine yeni bir sayfa açacak”
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel de, sporun sınırları aşan birleştiriciliğini kucaklayarak yeni bir adım attıklarını söyleyerek, sporun insanı yaşama zarar veren etkenlerden uzak tutarak, sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu olduğunu vurguladı.

Sporun önemine işaret eden Günsel, bugün açılışı yapılan Spor Kulesi’nin sporun gelişmesine yeni bir sayfa açacağını ifade ederek, sporun haksız ambargoların aşılabilmesi için de önemli olduğunu kaydetti.

“Spor Kulesi, ambargoları aşma yolunda yapılan sistemli yatırımları temsil ediyor” diyen Günsel, YDÜ ailesi olarak bilimin ışığında, toplumu geliştirmek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

YDÜ Kadın Basketbol takımının ve YDÜ sporcularının elde ettiği başarılara da değinen Günsel, bunların ambargoların aşılması için önemli adımlar olduğunu ve bu yönde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Günsel, Spor Kulesi’nin KKTC halkı ve sporculara hayırlı olması temenni etti.
 

Eroğlu: “Yeni yatırımlar ülke insanı için önemli”
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, konuşmasında YDÜ’nün temellerinin atıldığı dönemi anımsatarak, bölgenin kuru bir ova olduğunu, şimdi ise o günlerden eser olmadığını söyledi.

“Suat bey demek yatırım, açılım demek” şeklinde konuşan Eroğlu, herkesin kendi sahasında yeni yatırımlar yapmasının ülke insanı için önemli olduğunu, yeni istihdam olanağı anlamına geldiğini kaydetti. Eroğlu, Spor Kulesi’nin bol sporcu yetiştirmesi ve hayırlı olması temennisinde bulundu.
 

Özgürgün: “Hayırlı olsun”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, 6 bin 200 çalışanı bulunan YDÜ ailesini kutlayarak, “Böyle yatırımlar yapabilmek için bu ülkenin sevdalısı olmak lazım” dedi.

Projenin önemine işaret eden Başbakan Özgürgün, sağlık ve eğitim alanında yaptığı yatırımlardan ötürü Günsel ailesine teşekkür etti. KKTC’ye uygulanan spor ambargolarına rağmen Avrupa şampiyonu olan YDÜ Kadın Basketbol Takımının başarılarına değinen Başbakan Hüseyin Özgürgün, spor alanında yapılan yatırımlara kendilerinin de çok destek verdiğini anlattı.

Spor Kulesi’nin 120 kadar istihdam olanağı sağlayacağını da ifade eden Başbakan Özgürgün, kulenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmalar ardından, kurdele kesilerek Spor Kulesi hizmete açıldı.

 

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.