“Yaşadıklarımız, şampiyona yakışmadı”

“Yaşadıklarımız, şampiyona yakışmadı”

Mağusa Türk Gücü’nün başarılı savunma oyuncusu Sami Ergazi, YENİDÜZEN’e önemli açıklamalarda bulundu

A+A-

Hüseyin KIRAL

 

Geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı Mağusa Türk Gücü’nün (MTG) başarılı savunma oyuncusu Sami Ergazi sezon içerisinde yaşadıkları yönetim sorunu nedeni ile takımdan birçok futbolcu arkadaşı uzaklaşırken, bir anda Süper Lig’den düşme korkusu içine girdiklerini belirtti. MTG’nin sol beki Sami Ergazi, sezon içinde yaşananların, şampiyon bir takıma hiç de yakışmadığını söyledi. Sami Ergazi yaptığı değerlendirmede, “Sezona başlarken aslında her şey güzeldi, ancak ilk haftalarda alınan kötü sonuçlar başkan ve yönetimin bizlere karşı bakış açılarını değiştirdi. Bu da az kalsın MTG’nin sonu oluyordu.” dedi.

 

“Sorunlar üst üste gelince mevcut durum kaçınılmaz oldu”

“İki sezon önce, yani MTG Kulüp Başkanı Şükrü Şemmedi’nin başkan olması ile birlikte camiada gözle görülür bir hareketlenme ve canlanma oldu. Takıma yeni oyuncular takviye edildi ve şampiyonluk yolunda adımlar atılmaya başlandı. Bu yatırımın meyvesi olan şampiyonluğu geçtiğimiz sezonun teknik direktörümüz Ali Oraloğlu nezaretinde sonunda yakaladık.” dedi. Sezona da iyi hazırlandıklarını belirten Sami Ergazi, “Daha ilk maçlarda alınan kötü sonuçlar başkan Şemmedi’nin bizlere karşı bakışını değiştirdi. Önce teknik direktör Ali Oraloğlu istifa etti, ardından futbolcu arkadaşımız başka takımlara satıldı ve bir anda takım olarak kendimizi küme düşme potasında bulduk” dedi.

 

“Dumlupınar maçı camia ile yeniden bütünleşmemizi sağladı”

 Sezonun ikinci yarısına iyi hazırlanmadıklarını belirten Sami Ergazi, ikinci yarının ilk maçında duran toplardan bulduğumuz gollerle GAÜ Çetinkaya’yı mağlup ettik. Ardından Mormenekşe ve Cihangir galibiyetleri bizlerin moral ve motivasyonumuzu düzeltse de, aynı durumu yönetimden göremedik ve kötü sonuçlarla birlikte Süper Lig’den düşme kaygısı başladı.” dedi. Geçtiğimiz hafta oynadıkları derbi maçında kenttaşı Dumlupınar’ı 1-0’la mağlup etme başarısı gösterdiklerini belirten Sami Ergazi, “Bu karşılaşmada elde ettiğimiz bu galibiyet takım olarak bizi camia ile yeniden bütünleşmemizi sağlarken, ligde de kalmamızı yüzde 95 sağlamış durumdadır.” dedi.

 

“Yeni başkan, yeni yönetim ve yeni sezonda yeni MTG olacak”

Sezona içinde yaşanan tüm problemlere yeni başkan ve yönetimle birlikte üzerine sünger çekildiğini, takımın başına takımı ve camiayı iyi tanıyan Ali Oraloğlu hocanın yeniden geldiğini ve kalan dört haftada bir maç kazandıkları takdirde Süper Lig’de kalacaklarını belirten deneyimli savunma oyuncusu Sami Ergazi, “Bu dakikadan sonra geriye dönüp bakmak istemiyoruz. Tek amacımız var yeni başkan, yeni yönetim ve yeni sezonda yeni MTG olarak yeni başarılara imza atmak.”dedi.  

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.