Yarışta iki ekip kaldı

Yarışta iki ekip kaldı

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde Şampiyonluk ve Küme Düşme gruplarında son 3 haftaya girildi.

A+A-

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde Şampiyonluk ve Küme Düşme gruplarında son 3 haftaya girildi. Oynanan 33’üncü hafta karşılaşmaları sonunda şampiyonlukta iddialı iki takım kalırken, küme düşmeme mücadelesi de devam etti.

Şampiyonluk Grubu’nda deplasmanda AEL’i 4-1 yenen APOEL haftalar azaldıkça şampiyonluk şansını biraz daha arttırdı. Apollon’u tek golle mağlup eden AEK, hem rakibine şampiyonluk yolunda önemli bir darbe vurdu, hem de zirve takibine devam ederek iddiasını sürdürdü. Grubun diğer maçında Anorthosis Omonia’yı 4-3’lük skorla geçti. Ligde ilk 3 içerisinde bulunan takımların da Avrupa kupalarına katılımı büyük oranda kesinleşti.

Küme Düşme Grubu’nda ise lige tutunma mücadelesi devam ediyor. Son sırada yer alan Doxa kendi evinde Aris’e tek golle yenilirken, bir basamak üzerinde bulunan Karmiotissa da aynı skorla Ermis’e mağlup oldu. Aris elde ettiği galibiyetle ligde kalma şansını arttırdı. Grubun diğer maçında Ahna deplasmanda Nea Salamina’yı 1-0 yenerek ligde kalma adına önemli bir galibiyet elde etti.

 

Şampiyonluk Grubu

AEL – APOEL: 1 - 4

AEK Larnaka – Apollon: 1 - 0

Anorthosis – Omonia: 4 - 3

 

Küme Düşme Grubu

Nea Salamina – Ahna: 0 - 1

Karmiotissa – Ermis: 0 - 1

Doxa – Aris: 0 - 1

--------------------------

guney-puanm.jpg

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.