Yamaçparaşütünde gelenek bozulmadı

Yamaçparaşütünde gelenek bozulmadı

Kuzey Kıbrıs Havasporları Federasyonu Yamaçparaşüt Milli Takımı Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Ligi’nde üst üste altıncı kez şampiyon oldu

A+A-

Kuzey Kıbrıs Havasporları Federasyonu Yamaçparaşüt Milli Takımı, Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Ligi’ni takım halinde şampiyon olarak tamamladı. Bu şampiyonluk ayrıca üst üste altıncı şampiyonluk oldu.

Tatlusu’da gerçekleşen yarışmayla başlayan Yamaçparaşüt Hedef Ligi 20-23 Eylül tarihlerinde Eskişehir’de tamamlandı.

Yarışmada milliler 3 etabı da fire vermeden tamamlayarak lig şampiyonluğunu elde etti.

Genel klasmanda ise Alternatif Sporlar Derneği’nden Umut Akçil lig şampiyonu olurken Murat Mendeli lig ikincisi ve Cemal Direkci de lig dördüncüsü oldu. Takımlarda ise tüm etapların ve finalin birincisi yine milliler oldu.

Bu başarıyla birlikte Türkiye Milli Takımının beş üyesinden üçünü Kıbrıslı Türk sporcular oluşturmuş oldu.

 

Üst üste altıncı şampiyonluk

Milliler ayrıca 2018 yılından bu yana takım olarak üst üste 6’ncı kez şampiyon olma başarısı gösterdi.

Türkiye Yamaçparaşüt Hedef Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan milliler 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden “Şampiyon Melekler Takımını” da unutmadı. Şampiyonluk kupasını “Şampiyon Melekler” formalarıyla alan milliler şampiyonluğu da “Şampiyon Meleklere” adadılar.

 

Ziya: 6 yıl üst üste şampiyonluk tesadüf değildir

Kuzey Kıbrıs Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya sporcuların başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Sporcularımız büyük bir başarı elde etti. 6 yıl üst üste şampiyonluk kolay ve tesadüf bir başarı değildir. Tüm sporcularımı kutluyorum” dedi.

Ziya, sporcuların kısıtlı imkanlarla böyle başarı elde ettiklerine dikkat çekerek “Sporcularımız Avrupa’nın da önde gelen sporcuları. Her yarışmada kürsüye çıkıyorlar ve dünya sıralamasında da ilk 20 sporcu içerisindedirler. Sporcularımıza daha fazla imkan tanınırsa ülkemizi daha büyük başarılara taşıyacaklarına olan inancım tamdır” dedi.

 

Akçil: İmkan verilirse daha büyük başarı elde ederiz

Milli Takım Kaptanı ve Altarenatif Sporlar Derneği Başkanı Umut Akçil de sporcular olarak büyük özveri ile çalıştıklarını belirterek “Böylesi başarıları ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize destek ve imkan verilirse daha büyük başarıları da getireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.