Yabancılar huzursuz

Yabancılar huzursuz

Gelecek sezon yabancı oyuncuların durumunun gözden geçirilecek olması, ülkemizde forma giyen oyuncuları huzursuz etti

A+A-

ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADILAR… KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun koronavirüs salgını nedeni ile duran futbolda kulüplerin ekonomik yönden yaşayacağı sıkıntılar göz önüne alınarak gelecek yılın yabancısız bir geçiş yılı olabileceğini belirtmesi, Kıbrıs’ın kuzeyinde forma giyen yabancı oyuncular üzüntü ile karşıladı

 

“ŞU ANDA KONUŞULMASI DOĞRU DEĞİL”… Baf Ülkü Yurdu forması giyen Nijeryalı Adeola Runsewe, Kıbrıs’ın kuzeyinde forma giyen yabancı oyuncularla konuyu sosyal medya gruplarında konuştuklarını, oynanmamış maçların olduğu liglerde bu konunun konuşulmasının doğru olmadığını, kendilerini huzursuz ettiğini belirtti

 

Halit Dağ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun futbolun geleceğine yönelik yaptığı açıklamalarda kulüplerin ekonomik yönden çekeceği sıkıntılar doğrultusunda gelecek yıl yabancı uyruklu futbolcularının durumunun da gözden geçirilmesi hususu, ülkemizde forma giyen yabancı oyuncular arasında huzursuzluk yarattı.

Baf Ülkü Yurdu forması giyen Adeola Runsewe, yabancı oyuncular adına YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada verilecek her türlü karara saygılı olduklarını, oynanmamış maçların olduğu bir dönemde bunun konuşulmasının motivasyonlarını düşürdüğünü, bunun kendilerini üzdüğünü aktardı.

 

Runsewe: “Alınacak karara saygılıyız ancak, konunun şimdi konuşulması yanlış”

Baf Ülkü Yurdu forması giyen Nijeryalı oyuncu Adeola Runsewe, sosyal medyada Kıbrıs’ın kuzeyinde forma giyen yabancıların bulunduğu grupta konunun konuşulduğunu belirtti. “Alınacak olan karara kesinlikle saygılı olacağız ancak futbolun evrensel bir oyun olduğunu ve bizlerin Kıbrıs futboluna olumlu yönde katkılarımız olduğunu herkes biliyor” diyen Runsewe, “Ligin tamamlanmadan önümüzdeki sezon için yabancıların durumunu konuşmaya başlamanın yanlış bir zamanda olduğunu düşünüyoruz” dedi. Runsewe, “Kaldı ki oynanmamış 8 hafta ve Play-out maçları var, birçoğumuzun motivasyonu bu alınması düşünülen karar ile düşmüştür” dedi.

 

“Gelişmeleri takip edip buna göre biz de geleceğimize yön vereceğiz”

“Süper Lig’de oynayan tüm yabancılar ile ortak bir grubumuz mevcuttur ve gelişmeleri takip ediyoruz” diyen Runsewe “Konuştuğumuz arkadaşlarımızın çoğunlukla kulüplerinin yabancı oyuncu kuralının kaldırılmasına karşı olduklarını biliyoruz. Tüm dünyada mevcut koronavirüsten dolayı mutlaka ekonomik sıkıntılar olabilir ve bunu anlayışla karşılamaya hazırız. Gelişmeleri takip edip buna göre biz de geleceğimize yön vereceğiz. Bizi en çok üzen şey ise lig sona ermeden bu konunun konuşulmaya başlamasıdır” açıklamasını yaptı.

 

Sertoğlu ne demişti?

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programına konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, kulüplerin ekonomik durumunun da göz önüne alınarak geçecek yıl yabancısız bir geçiş yılı olabileceğini belirtmiş, “Yabancı konusu ile ilgili bir geçiş yılı görmemiz lazım. Kendi futbolcularımızla en az bir yıl oynayıp Dünyadaki durumu görmemiz lazım” demişti.

Bu haber toplam 1543 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.