YA TAMAM  YA DEVAM

YA TAMAM YA DEVAM

K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta bugün oynanacak son hafta karşılaşmalarında Play-off’a ve Play-out’a yükselecek son takımı belirleyecek. Aynı zamanda BTM’ye düşecek takımlar da netlik kazanacak

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta bugün son hafta karşılaşmaları oynanacak. Gruptan 3 takımın direkt düşecek olması, alt sıralardaki son hafta maçlarını daha da heyecanlı hale getiriyor. Aynı şekilde Gönyeli’nin Play-off oynamayı garantilemesi sonrasında ikinci Play-off takımı Lapta ile Esentepe arasında oynanacak karşılaşmada netlik kazanacak. Ligde son haftayı bay geçecek olan Doğancı’nın yanı sıra Girne Halk Evi ve Bostancı Bağcıl’ın Play-out oymaması kesinleşti. Son haftada Serdarlı, Tatlısu, Denizli ve Karşıyaka takımları küme düşmeme ve Play-out’ta yer alacak son takım olabilme mücadelesi verecek. Ligde son üç sırayı alacak olan takımlar ise Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’ne düşecek.

 

Play-off’a son bilet

K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta daha önce Ozanköy’ün şampiyonluğunu ilan etmesi ve geçtiğimiz hafta Gönyeli’nin Lapta’yı mağlup ederek Play-off vizesi alması sonrası gözler Play-off oynama hakkı kazanacak son takıma çevrildi. Bugün Lapta ile Esentepe arasında oynanacak maç sonrası bu grupta Play-off’ta yer alacak son takım belli olacak. Üçüncü sırada yer alan Esentepe’nin 33 puanı bulunurken, Lapta’nın 31 puanı bulunuyor. Esentepe galip gelmesi veya berabere kalması halinde Play-off oynama hakkı kazanacak. Lapta için Play-off oynama adına tek ihtimali ise karşılaşmayı galibiyetle tamamlamak. Play-off’a kalmayı başaramayan takım ise sezonu dördüncü olarak tamamlamış olacak.

 

Karşıyaka avantajlı konumda

Beyaz Grup’ta son haftaya girilirken, düşme hattının bir basamak üzerinde, 8’inci sırada bulunan Karşıyaka, diğer 3 takıma göre az da olsa avantajlı konumda. Son hafta maçında iki hafta öncesinde gruptaki şampiyonluğunu ilan eden Ozanköy’e konuk olacak olan Karşıyaka, bu maçı kazandığı takdirde Play-out grubunun son takımı olacak. Bu sonuçla aynı zamanda Serdarlı, Denizli ve Tatlısu takımlarının oynayacakları maçlarda alacakları sonuçların önemli olmayacak ve bu 3 takım da Birinci Lig’e veda edecek.

 

Yarışın 3’lü averaja kalma ihtimali var

K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta son haftada diğer takımların lige tutunma olasılıkları da mevcut. Son hafta düşme hattında bulunan iki ekip Serdarlı ile Denizli karşı karşıya gelecek. Düşme hattında bulunan bir başka ekip olan Tatlısu, Girne Halk Evi’ne konuk olacak. Bu zorlu karşılaşmalarda alınacak sonuçların 3’lü averajı beraberinde getirmesi söz konusu. Girne Halk Evi – Tatlısu mücadelesinin beraberlikle tamamlanması, Ozanköy deplasmanında Karşıyaka’nın puan alamaması durumunda Serdarlı – Denizli karşılaşmasını Serdarlı’nın 3 puanla tamamlaması halinde Karşıyaka, Tatlısu ve Serdarlı 19’ar puana sahip olacak. Üçlü averajda Serdarlı bu takımlara üstünlük sağladığı için Play-out’ta Serdarlı mücadele edecek ve diğer takımlar BTM’ye düşecek.

 

Denizli, Serdarlı ve Tatlısu ligde kalmak için kazanmak zorunda

Ligde şu anda düşme hattında yer alan Serdarlı, Denizli ve Tatlısu takımları direkt olarak düşmemek ve Play-out oynamaya hak kazanmak için kendi oynayacakları maçları kazanmak zorunda.  Ligde son hafta mücadeleleri öncesinde Karşıyaka’nın 19, Denizli ve Tatlısu’nun 18’er, Serdarlı’nın 16 puanı bulunuyor.

 

Denizli ile Karşıyaka’nın ikili averajına bakılma bulunuyor

Son hafta karşılaşmalarında alınacak sonuçlara göre bir başka ihtimal de Denizli ile Karşıyaka’nın eşit puanlara sahip olması ve ikili averaja bakılması olacak. Ligin 22’nci haftasında Gine Halk Evi Tatlısu’yu, Denizli Serdarlı’yı, Ozanköy de Karşıyaka’yı mağlup ettiği takdirde Denizli ile Karşıyaka 19 puana ulaşacak. Bu noktada ikili averaj devreye girecek. İkili averajlda Karşıyaka’nın Denizli’ye üstün olmasından dolayı Play-out oynayacak takım Karşıyaka olacak.

 

Diğer ihtimaller

Denizli’nin Play-out grubuna kalabilmesi için kendisinin Serdarlı karşısında galip gelmesi, Tatlısu ve Karşıyaka’nın birlikte puan kaybı yaşaması gerekiyor. Keza Tatlısu’nun da Play-out’ta yer alabilmesi için galip gelmesi, Denizli ve Karşıyaka’nın puan kaybı yaşaması gerekiyor. Serdarlı’nın Play-out’a kalma ihtimali sadece yukarda belirtilen 3’lü averajda gerçekleşecek. Çünkü Serdarlı galip gelmesi halinde, Tatlısu ve Karşıyaka’ya üçlü averajda üstün durumda. İkili averajda ise Karşıyaka’nın gerisinde.

 

SON DÖRT TAKIMIN KENDİLERİ İLE OYNADIKLARI MAÇLAR ŞÖYLE:

 

Karşıyaka

Karşıyaka – Tatlısu: 2-2

Denizli – Karşıyaka: 2-1

Serdarlı – Karşıyaka: 3-2

Tatlısu – Karşıyaka: 0-0

Karşıyaka – Denizli: 2-0

Karşıyaka – Serdarlı: 4-0

 

Denizli

Tatlısu – Denizli: 1-1

Denizli – Karşıyaka: 2-1

Denizli – Serdarlı: 1-2

Denizli – Tatlısu: 1-1

Karşıyaka – Denizli: 2-0

Serdarlı – Denizli: Bugün oynanacak.

 

Tatlısu

Karşıyaka – Tatlısu: 2-2

Tatlısu – Denizli: 1-1

Tatlısu – Serdarlı: 0-1

Tatlısu – Karşıyaka: 0-0

Denizli – Tatlısu: 1-1

Serdarlı – Tatlısu: 2-0

 

Serdarlı

Tatlısu – Serdarlı: 0-1

Serdarlı – Karşıyaka: 3-2

Denizli – Serdarlı: 1-2

Serdarlı – Tatlısu: 2-0

Karşıyaka – Serdarlı: 4-0

Serdarlı – Denizli: Bugün oynanacak.

beyaz-puan-001.jpg

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.