Voleybol salona dönüyor

Voleybol salona dönüyor

Voleybolda geçtiğimiz sezon tamamlanamayan büyük erkekler final serisi ilk maçı yarın akşam Mağusa’da oynanacak.

A+A-

Voleybolda Büyük Erkekler Final Serisi müsabakaları yarın akşam başlıyor. Covid 19 salgını nedeni ile tamamlanamayan 2019-2020 final serisi müsabakalarının ilki yarın gece saat 19.00’da Mağusa Arena’da Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor (GMBCS) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında oynanacak. Serinin ikinci karşılaşması 4 Kasım çarşamba akşamı Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda saat 19.00’da, 3. karşılaşma 6 Kasım Cuma akşamı saat 19.00 da Mağusa Arena’da oynanacak. Seriye Çamlık Spor 1-0 önde başlayacak. 2019-2020 şampiyonluğuna ulaşmak için herhangi bir takımın 3’e ulaşması gerekiyor.

 

Kontenjana dahil olanlara PCR testi yapıldı

Müsabakaların sağlık güvenliği açısından müsabakada görev alacak olan sporcu, antrenör, hakem ve kulüp yönetimlerine verilen 8 kişilik kontenjanda yer alan herkese PCR testleri yapıldı. Belirtilen kişiler dışında müsabakalara seyirci alınmayacak. Müsabakaların oynanacağı salonlarda gerekli hijyen şartları sağlanırken, salona girişte ısı kontrolleri yapılacaktır. Müsabaka esnasında yedek sporcular için gerekli sosyal mesafe koşulları da oluşturuldu.

 

Kaya: Alınan tedbirlerle başlıyor

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Kaya "Covid 19 salgını nedeni ile tamamlanamayan 2019-2020 sezonu büyük erkekler final serisi alınan tedbirler ile yarın akşam başlayacaktır. Federasyon olarak 9 günlük süreç içerisinde oynanacak olan bu müsabakalarda görev alacak herkesin PCR testleri yapılmış olup salon hijyen koşulları sağlanarak bu müsabakaları oynatıp sezonu tamamlayacağız. Bu müsabakaların seyri esnasında doğabilecek aksaklıklar ve iyi yönler değerlendirilerek 2020-2021 sezonunun başlama tarihi ile ilgili olarak daha sağlıklı bir karar üretilecektir. Bilindiği gibi lig uzun süreli bir maratondur. Uygulanışı ve alınacak tedbirler daha kapsamlı ve uzun sürelidir. Ülkenin salgın gidişatı devamlı takip edilerek değerlendirmeler yapılmaktadır. Her zaman olduğu gibi ülke sporu için en sağlıklı kararları üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 3076 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.