Voleybol protokolü bekliyor

Voleybol protokolü bekliyor

Voleybolda sezonun başlangıcı için hazırlanan protokolün imzalanması bekleniyor

A+A-

Voleybol Federasyonu, yeni sezonu başlatmak için hazırlanan protokolün Spor Dairesi ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanmasını bekliyor. Federasyon tarafından eylül ayında gerçekleştirilen genel kurulun ardından yarım kalan Büyük Erkekler Ligi ile Süper Kupa karşılaşması oynanmış, akabinde transfer dönemi gerçekleştirilmişti. Yeni sezonu Ocak ayında başlatmayı başlayan federasyonda Başkan Enver Kaya, Spor Dairesi ve Sağlık Bakanlığı ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini kapsayan protokolü imzalamayı beklediklerini belirtti.

 

Kaya: Protokolü bir ay önce hazırlayıp gönderdik, bekliyoruz

Genel kurulda alınan karar çerçevesinde geçtiğimiz sezon yarım kalan kategorileri tamamladıklarını, ardından transferin tamamlandığını belirten Enver Kaya, sonrasında ligleri anı turnuvaları olmadan Ocak ayında başlatmayı planladıklarını söyledi. “Gerekli güvenlik önlemleri alınarak başlamamız gerek” diyen Enver Kaya, Spor Dairesi ve Sağlık Bakanlığı ile yapmayı düşündükleri protokolü bir ay önce ilgili yerlere gönderdiğini, gerekli görüşmelerin yapıldığını, önceki hafta protokolün imzalanması için kendisinin çağrıldığını ancak Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin izole olması nedeniyle protokolün imzalanmadığını açıkladı. Kaya, voleybola protokolün imzalanması ile başlayabileceklerini, sezon ile ilgili plan ve programlarının hazır olduğunu ifade etti.

 

“Ülkedeki duruma göre de hareket etmeliyiz”

“Sağlıklı bir şekilde başlama niyetindeyiz” diyen Enver Kaya, “Protokol yalnız başına yeterli değil. Ülkedeki mevcut duruma ve vaka sayısına göre de hareket etme durumundayız. Ancak ligi ocakta başlamasa dahi oynatma niyetindeyiz. Lig arasında her yıl düzenlediğimiz Rauf Raif Denktaş Kupası oynanacak. Ardından gençler ligleri başlayacak. Ama dediğim gibi, protokolü bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Liglerdeki takım sayıları

Sezonun her yıl olduğu gibi büyükler ve yıldızlar ligleriyle başlayacağını söyleyen Enver Kaya, bu sezon Büyük Kadınlar Ligi’nde 4, Büyük Erkekler Ligi’nde 5, Yıldız Kızlar Ligi’nde üç yeni kurulan takımla beraber 9 ve Yıldız Erkekler Ligi’nde de 4 takım olacağını açıkladı. Esentepe Belediyesi, Maraş ve Dumlupınar’ın takım kurarak Yıldız Kızlar Ligi’ne girdiğini ifade eden Kaya, takım sayısından dolayı ligi iki grup halinde oynatmayı düşündüklerini belirtti.

Bu haber toplam 3357 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.