Voleybol plaja inmeye hazırlanıyor

Voleybol plaja inmeye hazırlanıyor

Bu sezon Covid-19 pandemisi nedeniyle salonlarda oynanamayan voleybol, plaja dönüş yapıyor

A+A-

Voleybol Federasyonu, bu sezon Covid-19 pandemisi dolayısı ile oynanamayan müsabakaları, plajda devam ettirecek. Federasyon tarafından yapılan açıklamada ilk olarak Yıldızlar Kulüpsel Plaj Voleybolu Ligi, ardından da 2021 KKTC Plaj Voleybolu Şampiyonası başlayacak.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada Covid-19’dan dolayı uzunca bir süredir spor müsabakalarının devlet tarafından yasaklandığı hatırlatılarak, 2020 Aralık ayından bu yana devam eden sürecin salondaki organizasyonları ve diğer etkinlikleri de düzenlemede olumsuz etkilediği belirtildi. Salon organizasyonlarının düzenlenebilmesi için ihtiyaç duyulan 7 aylık sürecin (Ekim 2020 – Nisan 2021) an itibarı ile bittiği belirtilen açıklamada federasyon olarak gençliği yeniden spor dolu günlere döndürebilmek için hazırlıkların sürdüğü, bu bağlamda olimpik bir spor branşı olan plaj voleybolu organizasyonlarının haziran ayı içerisinde başlatılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

 

İlk organizasyon 2021 Yıldızlar Kulüpsel Plaj Voleybolu Ligi

Voleybol Federasyonu ilk organizasyonu alt yapılarda faaliyet gösteren kulüplerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 2021 Yıldızlar Kulüpsel Plaj Voleybolu Ligi olacağını duyurdu. Bu organizasyona kulüplerin kızlar ve erkekler olmak üzere diledikleri takım sayısı ile katılım gösterebilecekleri, organizasyon için kayıt işlemlerinin 20 Mayıs’ta sona ereceği belirtildi. Diğer teknik hususlar ile ilgili bilgilerin kulüplere aktarıldığı belirtilen açıklamada katılım belli olduktan sonra Haziran ayında başlayacak olan organizasyonun haftalık müsabaka takvimi ve diğer hususların ilgililer yanında kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

 

Büyüklerin 22 Haziran’da başlaması planlanıyor

Federasyon yıldızlar organizasyonu ile birlikte büyükler kategorisi için 2021 Plaj Voleybolu Şampiyonası’nın kadınlar ve erkekler kategorilerinde 22 Haziran’da başlatılmasını planladığını duyurdu. Lig ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Bu organizasyonlar yanında her yıl düzenlenen Türkiye Pro Beach Tour Zafer Kupası Etabı’nın da düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, Covid-19 pandemisinden dolayı bu konuda belli sıkıntılar yaşandığı, Türkiye ve üçüncü ülkelerden organizasyona katılım gösterecek sporcu, hakem ve yöneticilerle ilgili devletin ne tür bir uygulama programını gündemlerine alacağının bilinmediği aktarılarak şu ifadelere yer verildi:

“Açıkçası bu konuda sorularımıza da cevap alamıyoruz. Bu tür uluslararası organizasyonların ön hazırlıkları özellikle bu salgın dönemin de oldukça önemlidir. Gelecek olan misafirlerin pozisyonunun önceden belirtilmesi gerekir. Dolayısıyla bu sorunlarım aşılması halinde Temmuz ayı sonunda bu organizasyonun bu yıl 7’ncisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

 

Kaya: Her zamankinden daha fazla çalışıyoruz

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada Covid-19 salgını sebebi ile uzun bir süredir spor yapabilme şansını kaybeden gençliğin yeniden sporla iç içe olabilmeleri için her zamankinden daha fazla yoğun bir çalışma gösterdiklerini belirtti. Kaya konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Şu çok iyi bilinmeli ki gençler bu ülkenin istikbalidir. Bu bağlamda gerek fiziken gerekse sosyal, psikolojik ve kültürel anlamda sağlam bireylerin yetişmesi için çalışmak hepimizin görevidir. Gençlerimizin yeniden sportif arenada kardeşlik, dostluk ve Fair Play ilişkileri içerinde yarışmalarını görmek en büyük arzumuzdur. Başta kulüp yöneticilerimiz olmak üzere antrenör ve sporcularımızın da beklentileri bu yöndedir.”

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.