Vehid: Şartların oluşturulması için adımlar atılmalı

Vehid: Şartların oluşturulması için adımlar atılmalı

Yenicami başkanı Ali Vehid, futbola geri dönüş için gerekli adımların hükümet ve kurulları tarafından atılması gerektiğini, belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti

A+A-

Yenicami Başkanı Ali Vehid, hükümet ve hükümete bağlı kurulların futbolun tekrardan başlayabilmesi için gerekli şartların oluşturulması adına adım atması gerektiğini, bu adımlar maddi ve idari yönden atılmayacak durumdaysa bunun açıkça dile getirilerek belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Vehid, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun dediği gibi kulüplerin yeni bir kaosu kaldıracak gücünün kalmadığını ifade ederken, şartların oluşmaması durumunda futbolumuzun geleceği için bu yılın bir planlama ve organizasyon yılı olarak tekrardan yapılanmaya harcanması gerektiğini vuguladı.

Yenicami Başkanı Ali Vehid’in açıklaması şu şekilde:

“Değerli Futbol Camiası, Yaklaşık iki ay önce tekrardan başlayan pandemi vakaları süreci içerisinde ülkemizde futbol kulüpleri bu sezon futbolun devam edebilmesi için gerekli şartları tartışmaya başlamıştır. Defaten gerek federasyon nezdinde gerekse de kulüpler nezdinde bu şartlar ortaya konmuşken, bugün halen bu şartlara ilişkin merkezi yönetimden beklenen cevap gelmemiştir. Ülkemizde futbolun oynanması gerek kulübümüz özelinde, gerekse de diğer camialar genelinde herkes tarafından istenmektedir. Ancak, bilinmesi gereken bir husus daha vardır. Bu da futbolumuzu sırf başlattık demek için oynatmaya başlatıp gerekli şartları oluşturmadan tekrardan kapatırsak, bu durum ülke futbolu için çok büyük bir kaos olacaktır. Federasyon başkanımız Sn. Hasan Sertoğlu’nun tam da bugün tekrardan dile getirdiği gibi futbol kulüplerimizin yeni bir kaosu kaldıracak gücü kalmamıştır. Bu sebeple, hükümet ve hükümete bağlı kurulların futbolun tekrardan başlayabilmesi için gerekli şartların oluşturulması adına adım atması gerekmektedir. Eğer bu adımlar gerek maddi yönden gerekse idari yönden atılamayacak durumda ise bu durumunda açıkça dile getirilerek futbol camiasının içinde yer aldığı belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bahsi geçen şartların oluşturulamayacağı bir durumda futbolumuzun geleceği için bu yılın bir planlama ve organizasyon yılı olarak tekrardan yapılanmaya harcanması gerekmektedir.

Yenicami Ağdelen Kulubü olarak Sn. Sertoğlu’nun da dile getirmiş olduğu üzere futbolumuzun bir yılını değil futbolumuzun devamlılığını ve geleceğini düşünmekteyiz. Tüm futbol camiası için futbolumuzun devamlılığını önemine dikkat çekmek istemekteyiz. Ülke futbolumuzun geleceği ve devamlılığı için elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtir, tüm futbol camiasına sağlıklı günler dileriz.”

Bu haber toplam 3683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.