“Uzun yıllar Lefke formasını terletmek istiyorum”

“Uzun yıllar Lefke formasını terletmek istiyorum”

Henüz 15 yaşındayken Lefke’nin A takım formasını sırtına giyen ve daha çok sonradan da olsa oyuna dahil olan genç futbolcu Erkan Yolaç, YENİDÜZEN’e geleceğine dair hedeflerini anlattı, “Uzun yıllar Lefke takımının formasını terletmek istiyorum" dedi.

A+A-

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig ekiplerinden Lefke, genç oyuncularına şans veriyor, onları geleceğe hazırlıyor. Erkan Yolaç henüz 15 yaşında olmasına rağmen, ligin ilk devresinde menekşe beyazlı ekipte A takım seviyesine kadar yükselerek şans buldu.

Genç oyuncu, YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladı hem düşüncelerini, hem de hedeflerini anlattı.

Küçük yaşta başladığı futbolculuk kariyerinde şu ana kadar Lefke U12 takımı ile Ankara şampiyonluğu kazanan genç futbolcu, uzun süre Lefke takımının formasını terletmek istediğini ve bu formayla birçok başarı elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

Siyasi nedenlerden dolayı Kuzey Kıbrıs’a uygulanan ambargolar hakkında da konuşan genç oyuncu, bu durumun ülkemiz sporcularını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti, “Ambargolardan dolayı çok yetenekli genç futbolcular sönüp gidiyor” şeklinde konuştu.

Saha dışındaki hayatından da bahseden Yolaç, küçüklüğünden bu yana tam bir Lefke sevdalısı olduğunu da belirtiyor. Erkan Yolaç, futbol dışında avcılık ve balıkçılık yaptığını da ifade ediyor.

“Lefke’de forma oynadığım için çok mutluyum”

YENİDÜZEN: Küçük yaşlarda Lefke gibi büyük bir camiada A takımda oynama fırsatı buldunuz. Düşünceleriniz nelerdir? 

Erkan Yolaç: Lefke çok büyük bir camia… Bu camiada forma giydiğim için çok mutluyum. Lefke kulübü için elimden ne gelirse yapıp, Lefke’ye faydalı bir futbolcu olmak istiyorum.

“Hedefim, Lefke’de şampiyonluklar yaşamak”

➢ YENİDÜZEN: Geleceğe dair hedefleriniz nelerdir?

►Erkan Yolaç: Futbolda şu ana kadar Lefke takımı olarak U12 Ankara şampiyonluğu yaşadık. Ben de o takımın bir parçasıydım. Gelecekteki hedefim, uzun yıllar Lefke takımının formasını terletmek ve Lefke’ye takım arkadaşlarımla hak ettiği şampiyonlukları yaşatmaktır.

 YENİDÜZEN: Futbolculuk dışında başka bir uğraşınız var mı?

►Erkan Yolaç: Lefke’de doğup büyüdüm. Küçüklüğümden gelen bir Lefke aşkım vardır. Aşırı av ve balık sevdam da var. Lefke Avcılık ve Atıcılık Birliği’nde birçok kupa kazandım (okçuluk, atıcılık). Bunları geliştirmek istiyorum.

YENİDÜZEN: Size göre ülke futbolu hangi noktada?

►Erkan Yolaç: Bana göre ülke futbolu iyi durumda değil. Ülke futbolunun gelişmeye çok ihtiyacı var. Örneğin; kötü saha zeminleri var, zaman zaman hakemlere çok yükleniliyor, zaman zaman ise hakemlerin çok yanlış kararları oluyor. Benzer eksiklikler başka ülkelerde de var ancak onlar gelişim gösteriyorsa, biz de gelişim gösterebiliriz.

“Ambargolar nedeniyle yetenekli genç oyuncular sönüyor”

YENİDÜZEN: Genç bir oyuncu olarak Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar hakkında neler düşünüyorsunuz?

►Erkan Yolaç: KKTC’nin yurtdışında tanınmaması, bundan dolayı da yurtdışına açılım olmaması, oyunculara yansıyor. Daha kaliteli üst liglerde oynayamıyoruz böylelikle gelişme şansımız olmuyor. Hal böyle olunca da çok yetenekli genç futbolcular sönüp gidiyor.

➢YENİDÜZEN: Avrupa’da hangi futbolcu sizin idolünüz?

► Erkan Yolaç: İdolüm PSG’de oynayan Kylian Mbappe’dir. Çünkü mevki ve oynama şekli olarak çok ortak noktamız var. Bunlardan birkaçı ise kanat forvet, hız ve defans arkası koşulardır.

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.