Uzmanlar uyarıyor: Risk büyük

Uzmanlar uyarıyor: Risk büyük

Yapılan araştırmalar, elit sporcuların fazla efor sarf etmesi halinde k-coronavirüsü daha kolay soluyabilecekleri ve akciğerlerinin alt bölgesine yönlendirebileceklerini belirtiyor

A+A-

İtalyan immünologlar ile Berlin, Roma ve Verona'daki enstitülerdeki akciğer uzmanları tarafından yapılan araştırmaya göre, elit sporcuların yapacakları yorucu egzersizlerle, coronavirüsü daha kolay soluyabilecekleri ve akciğerlerinin alt bölgelerine yönlendirecekleri belirtildi.

 

Elit sporcuların durumu kötüleşebilir

Reuters’in haberine göre elit sporcuların yaşayacakları bu durumun akciğerlerde zarara ve zatürree gibi sonuçlar doğurabileceği, özetle sporcuların fazla efor sarf etmeleri ile birlikte durumlarının daha da kötü olabileceğinin düşünüldüğü aktarıldı.

Avrupa’nın tüm büyük liglerinde duran ve henüz devam etmesi kararı üretilmeyen futbolda UEFA liglerin yeniden başlaması için 25 Mayıs tarihini işaret etmiş, federasyonlar da güvenli ortam sağlanması halinde geri dönüş yapabileceklerini belirtmişti.

 

Semptom göstermeyenler alt solunum yoluna geçmesine izin verebilir

Belirtilen tehlikelere ek olarak araştırmada, virüsü taşıyan ancak herhangi bir semptom göstermeyen sporcuların virüsü üst solunum yolundan alt solunum yollarına geçmesine izin vereceği ve durumlarının daha da kötü olabileceği ifade edildi.

Virüsün bulaşma riski ile ilgili kullanılan ifadelerde takım sporları veya maratonlar gibi birçok sporcunun yakın temasta olduğu sporlarda, aynı parçacıkların diğer sporcular tarafından solunması, viral iletimi kolaylaştırmak için yüksek şansa sahip olduğu belirtildi.

 

Danimarka’da maç sırasında ‘maruz kalma süresi’ hesaplandı

Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, oyuncuların maç sırasında, sahada tek bir enfekte olmuş oyuncuya ne kadar maruz kalma ihtiyacı duyacağına bakıldı. Ortalama olarak bir oyuncunun bir 'maruz kalma bölgesi' içinde bir dakika ve 28 saniye boyunca konumlandığı görüldü.

 

Dünya Oyuncular Birliği uyardı

Geçtiğimiz hafta 60'tan fazla ülkede farklı spor dallarından 85.000 sporcuyu temsil eden Dünya Oyuncular Birliği, yarışmacıların tekrar harekete geçirilmemesi gerektiğini söyledi.

Birlik İcra Direktörü Brendan Schwab, Reuters'e verdiği röportajda, "Şu anda tüm kıtalardaki liglerin devam etmesi için çok fazla baskı var. Oyuncular geri dönüşü ancak menfaatlerinin korunacağını biliyorlarsa kabul edebilirler” ifadelerini kullandı.

 

FIFPro: “Futbolun yüksek koruma standartlarına ihtiyaç duyuyor”

Profesyonel Futbolcular Birliği olan FIFPro da dikkatli olma çağrısında bulundu. Genel Sekreter Jonas Baer-Hoffmann “Sağlıklı ve güvenli bir şekilde nasıl geri dönüleceği konusunda rehberlik ve protokollere ihtiyacımız var. Futbol bir temas spordur ve çok yüksek koruma standartlarının gerekli olduğunu düşünüyoruz ” dedi.

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.