“United bana ihanet etti”

“United bana ihanet etti”

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, takımı Manchester United hakkında uzun süre konuşulacak açıklamalarda bulundu

A+A-

Manchester United'da teknik direktör Erik ten Hag'ın gelişinin ardından forma şansı bulmakta zorlanan Cristiano Ronaldo, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Portekizli oyuncu, TalkTV'ye verdiği röportajda, "Manchester United bana ihanet etti. Erik ten Hag'a saygı duymuyorum" dedi.

Cristiano Ronaldo, TalkTV'ye verdiği röportajda, Manchester United'da taşları yerinden oynatacak açıklamalar yaptı. "Manchester United bana ihanet etti" diyen Portekizli yıldız, takımın başına gelişinin ardından forma şansı bulamadığı teknik direktör Erik ten Hag için de "Saygı duymuyorum" dedi.

37 yaşındaki oyuncu, Hollandalı teknik adam için, "Ona saygı duymuyorum; çünkü o bana saygı duymadı. Bana saygı duymuyorsan ben de sana saygı duymam" açıklamasını yaptı.

 

“İhanete uğramış hissettim”

Ronaldo, kızı Temmuz ayında hastaneye kaldırıldığında Manchester United'ın kendisini desteklemediğini söyledi. Kulübün kendisinden şüphe ettiğini ve empati eksikliği gösterdiğini söyledi.

İngiliz kulübünde çok fazla üzerine gelindiğini söyleyen Ronaldo, "Beni sürekli ayrılmaya zorladılar. Kötü gidişattan beni sorumlu tuttular. Sadece teknik direktör değil, kulübün çevresindeki bazı kişiler bunu yaptı. İhanete uğramış gibi hissettim.

Taraftarların gerçeği bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kulüp için en iyisini istiyorum. Bu yüzden Manchester United'a geldim. Ama içinizde City, Liverpool ve hatta şu anda Arsenal gibi bizim en üst seviyeye ulaşmamıza yardımcı olmayan bazı şeyler var." ifadelerini kullandı.

ronaldo-2.jpg

“Teknik direktör bile değil”

Ronaldo, kulübün Ralf Rangnick kararını da eleştirdi; "Ole Gunnar Solskjaer'i görevden aldıktan sonra, kimsenin anlamadığı bir şekilde sportif direktör Ralf Rangnick'i getirdiler. Bu adam teknik direktör bile değil. Manchester United gibi büyük bir kulüp bir sportif direktör getiriyor sadece beni değil tüm dünyayı şaşırttı."

Manchester United'ın eski yıldızlarından Wayne Rooney'yi de hedef alan Ronaldo, "Beni neden bu kadar çok sık eleştirdiğini bilmiyorum. Sanırım ben hala en üst seviyede futbol oynarken, sen futbolu bırakıp emekli olduğun için olsa gerek. Bir doğruyu ise dile getirmeyeceğim, o doğru ise; ondan daha iyi göründüğüm" diye konuştu.

 

“Ferguson’dan sonra sıfır gelişim”

Sir Alex Ferguson'un ayrılışından bu yana Manchester United'ın gelişemediğini savunan Cristiano Ronaldo, "Sıfır gelişim. Kulübün hak ettiği yolda olmadığını herkesten iyi biliyor. Ben kalbimin sesini dinlediğim için Manchester United'a geldim. Çünkü bu kulübü ve taraftarını seviyorum. Sir Alex Ferguson, 'Manchester City'ye gidemezsin' dediğinde 'Tamam patron' dedim" sözleriyle İngiliz ekibini eleştirdi.

 

Cristinano Ronaldo'dan ayrılığa açık kapı

37 yaşındaki oyuncu, "Picasso, 'Yeni bir şeyler yapmak için önce bazı şeyleri yıkmanız gerekir' demişti. Eğer buna benimle başlayacaklarsa net bir şekilde söylüyorum, hiç sorun değil" sözleriyle de ayrılığa açık kapı bıraktı.

Geçen ay, Ten Hag, Tottenham karşısında yedek soyunan Ronaldo'nun oyuna girmeyi reddettiğini söylemiş ve bir sonraki Chelsea maçı kadrosuna alınmamıştı.

Katar'daki Dünya Kupası'nda Portekiz'in kaptanlığını yapacak olan Ronaldo, 2 yıllık bir anlaşmayla Ağustos 2021'de Old Trafford'da geri dönmüştü.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.