“Ülkemizin adı tüm dünyaya duyurulacak”

“Ülkemizin adı tüm dünyaya duyurulacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’nın, Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada önemli bir adım olacağın

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’nın, Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada önemli bir adım olacağını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atamtürk, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan basketbol turnuvası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezon öncesi turnuvaya katılan takımlar için ciddi bir sınav niteliğinde olan ve Kuzey Kıbrıs’taki en büyük basketbol spor organizasyonlarından biri olarak adlandırılan turnuva için özenle çalıştıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Atamtürk, amaçlarının her misafirin organizasyondan mutlu ayrılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 

 “Bu turnuva Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada önemli bir adım olacak”

Basketbolu eğlence ile birleştirerek önemli bir kazanım elde etmeyi hedeflediklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Atamtürk, basketbol otoriterleri tarafından yakından takip edilen turnuvanın Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada çok önemli bir altyapı olacağına inandıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Atamtürk, “EuroCup ve Euroleague takımlarının yer alacağı turnuvanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmesi devletimiz ve ülke sporumuz adına son derece önemli bir fırsat olmasının yanı sıra adımızın daha fazla duyurulması içinde bir şanstır” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesinin, ada sporunun uluslararası arenaya taşınmasına ve kıtalara damga vuran bir ivme kazanmasına öncülük ettiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr Hakan Atamtürk, dünya kadın basketbolunun önemli isimlerinin bulunduğu ve çok tecrübeli oyunculardan oluşan takımların ülkemizde buluşturulacak olmasının ülke adının diğer spor arenalarında da anılmasında büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Turnuvaya katılacak olan takımların 5’inin bu yıl Euroleague’de üçünün ise EuroCup’ta mücadele edeceğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, bu kadar üst düzey Avrupa takımların katıldığı ülkemizdeki ilk turnuva olma özelliği taşıdığını da vurgu yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi olarak bayan basketbolu adına oldukça önemli bir konumda olduklarını ifade eden Doç. Dr. Atamtürk, şu şekilde konuştu: “Kulüp bazında imza attığımız başarılar ülkenin basketbola olan ilgisini yoğunlaştırırken birçok gence de spor sevgisini aşılamaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi olarak eğitime verdiğimiz önem kadar çocukların ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için spora da önem veriyoruz. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmenin en önemli yöntemlerinden birisinin spor olduğunu düşünerek gençlerimizi spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Sportif başarılar ödüllendirildikçe gençlerimiz de spora daha fazla ilgi gösterecektir diye düşünüyorum.”

Yakın Doğu Üniversitesinin ve ülkemizin adını duyurmaya çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, güzel ve keyifli bir spor etkiliği geçirme temennisinde bulundu.

 

Potanın ilk rakipleri Türkiye ile İspanya

Dört gün sürecek turnuvada Türkiye ve Avrupa’dan altı takım mücadele edecek. Turnuvada, Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Hatay BŞB, CB Avenida, ZWZ USK Prague ve Castors Braine takımları yer alacak. Şampiyon olmak için takımların kıyasıya yarışacağı turnuvanın ilk maçı 14 Eylül’de Galatasaray –CB Avenida arasında oynanacak. Yakın Doğu Üniversitesi RA-25 Spor Salonu’nda oynanacak maçlara, giriş ücretsiz ve halka açık olacak.

 

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.