UEFA’dan devrim gibi kararlar

UEFA’dan devrim gibi kararlar

UEFA, önümüzdeki sezon devreye girecek yeni kurallarını açıkladı.

A+A-

Avrupa futbolunda yıllardır süregelen geleneklerde köklü değişiklikler içeren yeni kurallar şöyle:

 

Dördüncü oyuncu değişikliği

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası için 2018/19 sezonunda uygulanacak en önemli karar 4'üncü oyuncu değişikliği. Buna göre; maç kadrosunda yer alan dördüncü bir yedek oyuncu, sadece uzatma bölümünde oyuna dahil edilebilecek.

 

Final kadrolarının sayısı arttırıldı

Bir önemli değişiklik de kadroların sayısında gerçekleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Süper Kupası maçında 18 olan kadro sayısı 23'e yükseltildi.

Takımlar devre arası transfer döneminde kadrolarına kattığı isimlerden 3'ünü herhangi bir kısıtlama olmadan Avrupa kadrosuna ekleyebilecek.

 

Başlama saatleri değişti

Bir değişiklik de maçların başlama saatlerinde yapıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 21.45 geleneği sona ererken, gelecek sezondan itibaren maçlar Avrupa saatiyle 21.00'de (TSİ 22.00 ve 23.00'da) başlayacak. Salı ve çarşamba günü oynanacak maçlardan iki tanesi de Avrupa saatiyle 18.55'de (Türkiye saatiyle 19.55 ve 20.55'te) başlayacak. Bu maçlar rastgele seçilecek.

Saatler, Türkiye'nin sürekli yaz saati uygulamasına devam edip etmeme kararına göre netleşecek.

Ayrıca bu saat değişikliğinin 15 Ağustos tarihinde Estonya'nın Tallinn şehrindeki Lilleküla Stadyumu'nda oynanacak olan 2018 UEFA Süper Kupası için de geçerli olduğu ifade edildi.

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.