Tüzükte yapılan değişiklikler anlatıldı

Tüzükte yapılan değişiklikler anlatıldı

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) yenilenen tüzüğü spor basınına tanıtıldı

A+A-

Serkan Soyalan

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin yenilenen tüzüğü spor basını ile paylaşıldı. Bir süre önce toplanan Genel Kurul’da oy birliği ile kabul edilen tüzük, Lefkoşa Eziç’te düzenlenen basın toplantısıyla spor basınının bilgisine getirildi.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında konuşan Koç, olimpizm anlayışının siyasetten arınmayı, ilke edindiğini söyledi.

Komitesi’nin yıllardır siyasi ve hukuki kavgalarla mücadele ettiğini ve arzu ettiği faaliyetleri hayata geçiremediğini söyleyen Koç, hizmet alımı yapılan hukukçu ile birlikte hazırlanan yeni tüzükleri ile faaliyetlerine güçlenerek başlayacaklarını vurguladı.

 

Koç: Yeni tüzük IOC kriterleri gözetilerek hazırlandı

Yeni tüzük çalışması yapılırken Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Tüzüğü’nün vizyon alındığını söyleyen Koç, “Bu yeni tüzük, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin 15 yılı aşkın bir süredir mücadele ettiği sorunlarını aşacaktır. Bu ülkede ikinci bir Olimpiyat Komitesi kurulmuştu. Yüksek İdare Mahkemesi kararı ile kapattırdık. 4 yılı aşkındır süreç mahkemededir. Şimdi artık önümüze bakmamız lazım” dedi.

Faaliyetlerin durduğu dönemde, gelecekte nelerin yapılabileceğini düşündüklerini söyleyen Koç, “Bu süreçte federasyonlarla görüştük. Birbirimizin derdini anlamaya çalıştık. Mevcut olan tüzüğümüzü de ele aldık ve madde madde değerlendirdik. Şimdi IOC kriterlerine uygun bir tüzük hazırladık. Kaymakamlık onayı için gönderdik, oradan Savcılık onayına gönderildi. Bekliyoruz” dedi.

 

“Amacımız doğru zemin”

Amaçlarının KKTC Milli Olimpiyat Komitesi faaliyetlerini sağlam bir zemine oturtmak olduğunu söyleyen Koç, “Biz zeminimizi sağlamlaştıralım, bizden sonra gelenler de sağlam bir zeminde çalışsın” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Savcılık görüşünün ardından Olağanüstü Genel Kurul’a gideceklerini söyleyen Koç, başkanlık için başka bir aday çıkmazsa, yeniden başkan adayı olabileceğinin sinyallerini verdi.

 

Spor basını çekincelerini dile getirdi

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç’un açıklamalarının ardından, söz alan spor yazarları, yeni hazırlanan tüzük ile ilgili çekincelerini dile getirdi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda spor basını mensupları tüzükte sıkıntı yaratabilecek maddelerle ilgili görüşlerini Komite Başkanı Koç’a aktarırken, süreç içerisindeki eleştirilerini ve yaşanabilecek sıkıntıları da dile getirdiler.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.