Türkiye’nin galibiyeti Hollanda basınında

Türkiye’nin galibiyeti Hollanda basınında

Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası eleme grubu ilk maçında Hollanda'yı 4-2 yenmesi büyük yankı uyandırdı.

A+A-

Hollanda basını, 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın Hollanda'nın umutlarını yerle bir ettiğini yazdı. Hollanda medyası karşılaşma için, "Fiyasko", "İstanbul'da gözyaşları", "Derin hayal kırıklığı" ve "Darbe" başlıklarını kullandı.

Hollanda Mili Takımı'na bir maçta üç gol atan Burak Yılmaz'ın Cristiano Ronaldo'yu "tahtından indirdiği" yorumları yapıldı.

İstanbul'daki yenilgi, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Frank de Boer'un geleceğini de tartışmaya açtı.

NOS, Türkiye-Hollanda maçının, "Burak Yılmaz'ın maçı olduğunu" belirterek, Türk oyuncunun, 2 golle geri dönmeye çalışan Hollanda'nın umutlarını yok ettiğini vurguladı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, "Hollanda Milli Takımı için Türkiye'de felaket gecesi" başlığını kullandı. Gazete, Katar yolundaki ilk karşılaşmanın Hollanda için felaketle sonuçlandığını yazdı.

Hollanda medyası 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın, attığı 3 golle hem turunculu takımın umutlarını yok ettiğini hem de Portekizli milli oyuncu Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktığını öne çıkardı.

Voetbal International dergisine göre, son 20 yılda Hollanda Milli Takımı'na bir maçta 3 gol atan ilk oyuncu Burak Yılmaz oldu. Ronaldo, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda 1 ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nda 2 olmak üzere, Hollanda'ya 3 gol atmıştı. Burak Yılmaz, bu sayıyı tek maçta elde etti.

NOS da, Burak Yılmaz'ın, Hollanda'ya kendini suçlu hissettirdiği yorumunu yaptı.

Milli takımın, Dünya Kupası elemelerine "dramatik bir sonuçla başladığını" belirten Hollanda medyası, Teknik Direktör de Boer'un, "Bu, hayal kırıklığı yaratan bir sonuç" sözlerini öne çıkardı.

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler