Türkiye’den buraya kadar!

Türkiye’den buraya kadar!

Türkiye EURO 2020’de son maçını bugün İsviçre ile oynadı. Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadele İsviçre’nin 3-1 üstünlüğüyle bitti, Türkiye puan almadan turnuvaya veda etti.

A+A-

Türkiye EURO 2020’de son maçını bugün İsviçre ile oynadı. Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadele İsviçre’nin 3-1 üstünlüğüyle bitti, Türkiye puan almadan turnuvaya veda etti. Kırmızı beyazlılar, İtalya, İsviçre ve Galler’in olduğu A Grubu’ndan sonuncu geldi.

 

Puansız tamamladı

11 Haziran’da İtalya ile oynadığı açılış maçında EURO 2020 macerasına başlayan Türkiye istediği sonuçları bir türlü alamadı. Açılış maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçta da Galler’e 2-0 mağlup olan kırmızı beyazlılar, bugün de İsviçre’ye karşı yenilgi aldı ve puansız bir şekilde grubunun sonuncusu geldi.

 

-7 averajla tamamladı

EURO 2020 macerası kısa süren Türkiye’nin sadece 1 gol atması da dikkat çekti. Türkiye, grubunda oynadığı 3 maçta kalesinde 8 gol görürken,  rakip fileleri sadece 1 kez havalandırabildi. Kırmızı beyazlıların turnuvadaki tek golünü İrfan Can Kahveci kaydetti.

 

En kötü performanslarından biri...

1996, 2000, 2008, 2016 ve 2020 olmak üzere toplam 5 kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Türkiye, en kötü performanslarından birini sergiledi. 1996'da puan almadan turnuvayı tamamlayan Türkiye, 2020'de de benzer performansı sergiledi. Kırmızı beyazlılar, 2000'de çeyrek final, 2008'de de yarı final oynama başarısı gösterirken, 2016'da da grubunu 3. tamamlayarak, turnuvaya veda etmişti.   

 

İtalya kayıpsız lider…

Dün oynanan maçlarla birlikte EURO 2020’de A Grubu tamamlanmış oldu. Grupta 3 maç sonunda tüm rakiplerini de mağlup eden İtalya 9 puanla lider çıkarken, 4 puan toplayan Galler 2’nci çıktı. Yine 4 puan toplamayı başaran İsviçre ‘En iyi üçüncü’ olabilmek için beklemede kalacak. Grubun son sırasında ise Türkiye yer aldı. Türkiye 3 maç sonunda puan alma başarısı gösteremedi.

Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.