Türkiye’de hentbola da tescil geldi

Türkiye’de hentbola da tescil geldi

Türkiye’de voleybol ve basketbol liglerinin ardından hentbolda da koronavirüs salgınından dolayı ligler sonlandırıldı.

A+A-

TRT SPOR canlı yayınına bağlanan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, "Ligleri tescil ettik. Şampiyon ve küme düşme olmayacak" dedi.

"Bu karar sadece yönetim kurulumuzun değil tüm kulüplerin ortak kararıdır"

Eyüboğlu, salgın sürecinin başıdan beri kulüplerle irtibat halinde olduklarını kaydederek, şunları dile getirdi:

"Sayın Spor Bakanımızın bize verdiği talimatla bu süreci titizlikle takip ettik. Neler yapılması gerektiği konusunda devamlı olarak kulüplerimizden fikir aldık. Yönetim kurulumuzla bu sabah telekonferans yöntemiyle bir toplantı yaptık ve son kararımızı verdik. Durumumuz zaten voleybol ve basketbola yakın. Biz Hentbol Federasyonu olarak normal sezonun tamamen tescil edilmesi, Türkiye Kupası dahil olmak üzere şampiyon ilan edilmemesi ve ligden düşme olmamasına karar verdik. Avrupa kupalarına katılım da mevcut lig sıralamasına göre yapılacaktır. Gelecek sezonla ilgili de lig yapıları, takım sayıları ilgili mevzuata göre yönetim kurulumuz karar verecektir. Bu karar sadece yönetim kurulumuzun değil tüm kulüplerin ortak kararıdır. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Zor bir süreç, inşallah bu zor süreci rahat bir şekilde atlatırız. Takımların bu zamana kadar emekleri var. Liglerin tamamlanmasını isterdik ama bu mümkün değil. Herşeyden önce insan sağlığı gelir."

 

“Tescil edildi, şampiyon veya küme düşme yok”

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açılama ise şöyle;

"Ülkemizde ve tüm dünyada etkileri devam eden Covid-19 salgınının yarattığı belirsizlikle mücadelede devletimizin çizdiği çerçeveye uygun şekilde Türkiye Hentbol Federasyonu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu ile birlikte Hentbol faaliyetleri ile ilgili olarak izlenecek yol, federasyonumuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülmeye çalışılmıştır. Oluşan durum ile yaşanan belirsizliğin lig faaliyetlerimiz ve Türkiye Kupası müsabakalarımıza olumsuz etkiler vermemesi adına yönetim kurulumuz Tele-Konferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştirmiştir. Türk Hentbolunun içerisinde yer alan sporcu, antrenör, hakem, idareci vs. kısaca hentbol ailesinin sağlığını korumak amacıyla, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2020-2021 Sezonu için Lig ve Türkiye Kupası organizasyonlarının sorunsuz başlaması ve planlanması adına önem arz eden aşağıdaki kararları almıştır:

 

1. Tüm Hentbol ligleri normal sezon sıralamasına göre tescil edilmiştir.

2. Hiçbir Ligimizde ve Türkiye Kupasında şampiyon ilan edilmeyecektir.

3. Sezon öncesi ilan edilen statülerde yer alan ligden düşme uygulanmayacaktır.

4. Kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları liglerin sıralaması göre yönetim kurulumuz tarafından belirlenecektir.

5. Gelecek sezonun lig yapıları, takım sayıları, ilgili mevzuat hükümlerine göre Yönetim Kurulumuz tarafından oluşturulacaktır."

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.