
Türkiye'de derbi günü
Trendyol Süper Lig'in 11. haftasındaki derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak.
Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak ve Kıbrıs saati 19.00'da başlayacak müsabakayı, hakem Ali Yılmaz yönetecek.
Mücadele beIN Sports 1 ve TOD dijital platformundan yayınlanacak.
Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı. Beşiktaş, hanesine yazdırdığı 17 puanla haftaya 4. sırada girdi. Süper Lig'de son olarak Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, derbiyi kazanarak olumsuz havayı değiştirmeyi planlıyor.
Ligde oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlikle 22 puan toplayan Fenerbahçe ilse 3. sırada bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte hedef, Beşiktaş deplasmanından da galibiyetle ayrılarak zirve yarışında farkı azaltmak.
Sadettin Saran'ın ilk derbi heyecanı
Fenerbahçe'de 21 Eylül'de gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurulda başkanlığa getirilen Sadettin Saran, sarı-lacivertli kulübün başında ilk derbi heyecanını yaşayacak.
Saran'ın göreve gelmesinin ardından 4 lig, 3 UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.
Fenerbahçe, ligdeki son 4 maçından 10 puanla ayrıldı.
Sergen Yalçın, 1686 gün sonra Fenerbahçe derbisinde
Teknik direktör Sergen Yalçın, 1686 gün sonra Beşiktaş'ın başında Fenerbahçe ile derbide kozlarını paylaşacak.
Siyah-beyazlı takımdaki ikinci dönemini geçiren Yalçın, Beşiktaş ile son olarak 21 Mart 2021'de sarı-lacivertlilere rakip oldu. Siyah-beyazlılar, 52 yaşındaki teknik adamla söz konusu karşılaşmada sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı.
Beşiktaş'ın başında Fenerbahçe ile 3 kez derbide karşılaşan deneyimli teknik direktör, 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak yenilgi görmedi.
Cengiz Ünder eski takımına karşı
Beşiktaş'ın sezon başında Fenerbahçe'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Cengiz Ünder, derbide siyah-beyazlı formayla boy gösterecek.
Teknik direktör Sergen Yalçın'ın en güvendiği isimlerden biri olan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, şans verilmesi durumunda eski takımına karşı forma giyecek.
Cengiz Ünder, bu sezon siyah-beyazlı formayla 6 maçta 3 gol kaydetti.
Ersin Destanoğlu'nun 100. maç heyecanı
Siyah-beyazlı takımın 24 yaşındaki kalecisi Ersin Destanoğlu, Beşiktaş formasıyla 100'üncü Süper Lig maçına çıkmaya hazırlanıyor.
Genç file bekçisi, Fenerbahçe ile oynanacak derbide farklı bir heyecan yaşayacak.
Siyah-beyazlı eldiven, derbide sarı-lacivertli ekibe karşı sahaya çıkması halinde Beşiktaş formasıyla ligde "dalya" diyecek.
Beşiktaş'ta ilk olarak 2019-2020 sezonunda Antalyaspor'a karşı görev yapan Ersin, siyah-beyazlı formayla Süper Lig'de 99, Avrupa kupalarında 13, Ziraat Türkiye Kupası'nda 9 ve TFF Süper Kupa'da ise 1 kez olmak üzere toplam 122 maçta kaleyi korudu.




.gif)


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.