Türkiye ile Kıbrıs, Brezilya’da rakip oldu

Türkiye ile Kıbrıs, Brezilya’da rakip oldu

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından Brezilya’da düzenlenen Dünya Okullar Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye ile Kıbrıs çeyrek finalde karşı karşıya geldi.

A+A-

Siyasi anlamda birbirini tanımayan iki ülke Türkiye ile Kıbrıs’ın sporda rakip olmalarına bir yenisi daha eklendi. Birçok branşta ya aynı organizasyonda yer alan ya da rakip olan iki ülkeyi bu kez okul sporları buluşturdu.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Dünya Okullar Voleybol Şampiyonası 19-27 Haziran tarihlerinde Brezilya’nın Foz do Iguaçu şehrinde düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından başarılı olarak bu organizasyona katılan okullar başarılı olabilmek için mücadele ediyor.

Siyasi anlamda birbirini tanımayan iki ülke Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin takımları da bu önemli organizasyona katılarak rakip oldu. Şampiyonanın çeyrek finalinde Cuma günü iki ülkenin kız takımları karşı karşıya geldi. Rakibini 25-13 ve 25-19’luk set sayıları ile 2-0 mağlup eden taraf Türkiye olurken, spor çatısı altında iki ülkenin rakip olmasına bir yenisi daha eklendi.

Bu haber toplam 647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.