Türkiye farklı başladı: 4-2

Türkiye farklı başladı: 4-2

BURAK’TAN HAT-TRİCK… Türkiye 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’ne iyi bir başlangıç yaptı. Burak Yılmaz’ın üç golle yıldızlaştığı maçta Türkiye, Hollanda’yı 4-2 mağlup etti

A+A-

Türkiye A Milli Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında Hollanda ile karşı karşıya geldi. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Burak Yılmaz’ın hat-trick yaptığı karşılaşmada Türkiye rakibini 4-2 mağlup ederek elemelere iyi bir başlangıç yaptı.

Türkiye maçın ilk yarısını Burak Yılmaz'ın 15., 34. dakikada penaltıdan attığı gollerle 2-0 önde kapadı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Türkiye, Hakan Çalhanoğlu’nun 46. dakikada attığı golle 3-0’lık üstünlük yakaladı. Hollanda 75. dakikada Klaassen ve 77. dakikada Luuk de Jong’un golleriyle bir ara skoru 3-2 yapsa da Türkiye 81. dakikada Burak Yılmaz’ın serbest vuruştan kaydettiği golle maçı 4-2’ye getirdi ve bu skorla sahadan galibiyetle ayrıldı. Hollanda ayrıca 90+4’üncü dakikada kazandığı penaltı atışından Depay ile yararlanamadı. Atışı kaleci Uğurcan çıkardı.

Türkiye gruptaki ikinci maçında 27 Mart’ta Norveç’e konuk olacak.

Bu haber toplam 1349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.